Re: Opravné daň. přiznání - začátečník
A termín pro podání řádného přiznání máte kdy?
V březnu? A nebo máte daňového poradce a termín je až do června?
Pokud v březnu, tak nyní už nemůžete podat opravné přiznání - to se podává do termínu pro řádné přiznání, můžete podat jen dodatečné přiznání.
Faktura v EUR je z tuzemska nebo ze zahraničí, A za co je?
Faktura za telefony patří do prosince.
Řádné se podávalo do 31.3.2018. Takže to bude dodatečné.
Faktura v EUR je německá firma, která má pobočku v ČR, jde o mýtné a PHM.
Fa za telefony tedy mohu do dodat. přiznání započítat?
Kam napíšu tedy potom sumu nákladů do toho dodat. přiznání, na který řádek?
Mýtné a PHM čerpané v Německu by mělo jít do nákladů včetně německé DPH. Telefon bych zaúčtovala do prosince s tím, že nárok na odpočet DPH uplatním v nejbližším přiznání k DPH.
Dodatečné přiznání musíte vyplnit celé, tedy celý hosp.výsledek, všechny odpisy, všechny položky snižující a zvyšující základ daně. Navíc se jen v záhlaví vyplní že se jedná o dodatečné přiznání a vyplní se oddíl IV.
Ale nemyslím si, že je to práce pro začátečníka....
S celou přípravou dodat. přiznání mi pomáhala nadřízená, ale pak se vyskytly ještě doklady a řekla mi, že to bych už mohla zvládnout. Ale nejsem si vůbec jistá.
Já jen nevím, kam dopíšu tu sumu z těch faktur co se vyskytly ještě nyní.
Fa v Eurech tedy přepočítám kurzem k datu DUZP té faktury, což je 31.1.2017? Celá fa je na 445,02 Eur, tj. 12.024,44 Kč (kurz 31.1.2017 byl 27,02).
Fa za telefon nemohu dát do prosince, ten už otevírat nemohu, dělal se v jiném programu a jinou účetní. Mohu jí započítat do dodat. přiznání a pořídit v 01/2018? Nebo jí do dodat. přiznání nedávat a pouze pořídit do 01/2018?
Ty dodatečné částky změní hospodářský výsledek a ten změněný hospodářský výsledek musíte zapsat do ř.10 přiznání.
Ta faktura v eurech - je do konce roku 2017 zaplacená?
Ohledně té faktury za telefon..... máte už účetní závěrku resp. výsledek hospodaření schválený valnou hromadou?
Takže bych musela vlastně předělávat Výkaz Zisků? Vše je schválené a podepsané, jde jen o částku 15.456 Kč, což je pro firmu zanedbatelné.
Fa v Eur není do konce roku 2017 zaplacená.
Takže se musím s nadřízenou domluvit, zda se skutečně bude dodatečné přiznání dělat nebo to nemá cenu. To asi bude závěr, že?
Re: "Opravné" daň. přiznání - začátečník
ad 1) pokud je účetnictví a účetní závěrka za dané období již schválená, tak ani .N.E.S.M.Í.T.E. nic z výkazů daného období u účetní závěrky předělávat
ad 2) musíte oddělit účetnictví společnosti a zpracování DAP. To jsou dvě, rozdílné věci. Proto také účetnictví zpracovává účetní (případně se k němu vyjadřuje auditor) a daňové přiznání zpracovává daňový poradce
Prostudujte si opravdu dobře "Opravy chyb minulých období"
Dřív, než naděláte škody klientovi a budete je muset ze svého platit.
Jaké odpovědnostní pojištění máte uzavřené? Zahrnuje i odpovědnost za chybně zpracované daňové přiznání? Nebo zpracováváte klientovi něco, na co nemáte vůbec oprávnění?
Re: Dodatečné daň. přiznání - začátečník
>>>Kam napíšu tedy potom sumu nákladů do toho dodat.
>>>přiznání, na který řádek?
>>
>>Mýtné a PHM čerpané v Německu by mělo jít do nákladů
>>včetně německé DPH. Telefon bych zaúčtovala do
>>prosince
>>s tím, že nárok na odpočet DPH uplatním v nejbližším
>>přiznání k DPH.
>>Dodatečné přiznání musíte vyplnit celé, tedy celý
>>hosp.výsledek, všechny odpisy, všechny položky
>>snižující a
>>zvyšující základ daně. Navíc se jen v záhlaví vyplní
>>že se jedná o dodatečné přiznání a vyplní se oddíl
>>IV.
>>Ale nemyslím si, že je to práce pro začátečníka....
>S celou přípravou dodat. přiznání mi pomáhala
>nadřízená, ale pak se vyskytly ještě doklady a řekla mi, že to
>bych už mohla zvládnout.
Vy jste daňový poradce začátečník, že zpracováváte daňová přiznání?
Ale nejsem si vůbec jistá.
>Já jen nevím, kam dopíšu tu sumu z těch faktur co se
>vyskytly ještě nyní.
>Fa v Eurech tedy přepočítám kurzem k datu DUZP té
>faktury, což je 31.1.2017? Celá fa je na 445,02 Eur, tj.
>12.024,44 Kč (kurz 31.1.2017 byl 27,02).
>Fa za telefon nemohu dát do prosince, ten už otevírat
>nemohu, dělal se v jiném programu a jinou účetní. Mohu
>jí započítat do dodat. přiznání a pořídit v 01/2018?
>Nebo jí do dodat. přiznání nedávat a pouze pořídit do
>01/2018?
Používala společnost pro odpočet DPH koeficient? Pokud ne, můžete odpočet DPH uplatnit v řádném Přiznání k DPH za aktuální období - pokud jste obdržela doklad v dubnu 2018, můžete uvést odpočet DPH do Přiznání za duben 2018.
Re: Dodatečné daň. přiznání - začátečník
Měla jsem z její odpovědi v 10:40 pocit, že chce podávat i dodatečné Přiznání k DPH
" Fa za telefon nemohu dát do prosince, ten už otevírat nemohu, dělal se v jiném programu a jinou účetní. Mohu jí započítat do dodat. přiznání a pořídit v 01/2018? Nebo jí do dodat. přiznání nedávat a pouze pořídit do 01/2018? "
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
10. 5. 2018 8:48
Dobrý den,
dostala jsem na starost účetnictví PO (prý pro praxi) a mám udělat opravné daň. přiznání - našlo se několik dokladů z roku 2017. Do přiznání napočítám sumu bez daně, že?
1)Mám zde např. fakturu v Eur z 31.1.2017 - přepočet mám dát kurzem k 31.1.2017? Je zde DPH? Nebo je to bez DPH?
2)Pak tu mám fakturu za telefony od 1.12. - 31.12.2017 ale DUZP je 1.1.2018, patří zřejmě do ledna 2018, že?
3)Kam všechny ty faktury (jejich sumy) v opravném napíšu, do jakého řádku? Můžete mi prosím poradit? Děkuji