Nemocenská

• (neregistrovaný)

11. 5. 2018 18:46

Dobrý den, prosím v r. 2017 jsem byl 01-11 měsíc na neschopence(úraz).
    12/2017 a 01/2018 jsem pracoval a od 02/2018 opět neschopenka dosud(úraz). Z čeho se mě bude počítat nemocenská když jsem v r. 2017 neměl příjem pouze nemocenskou. Zatím jsem od OSSZ nedostal ani korunu. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 5. 2018 21:20

Kara1 (neregistrovaný)

Re: Nemocenská
      Vezmou se výdělky 12 měsíců zpátky před měsícem, ve kterém začala nemoc. Tzn. Výdělky 2/2017 až 1/2018 a podělí se kalendářními dny za to období, od kterých se ale nejprve odečtou kal. dny Vaší nemoci v tom období. Vyjde průměr na den a dalším výpočtem se vypočítá denní nemocenská dávka. Samozřejmě taky záleží na době vyplácení - na podpůrčí době, kterou máte už z větší části vyčerpanou tou dlouhou předchozí nemocí. Proč jste ale od sociálky ještě nic nedostal nevím. Odevzdáváte lístky na peníze? A posílá je tam zaměstnavatel? Úraz to byl pracovní nebo ne pracovní? Pokud nepracovní - poslal jste na soc. Záznam o úrazu? Šetří to policie?

• 12. 5. 2018 9:31

Z.V. (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď, úraz byl nepracovní a lístky posílám vždy po ukončení kalendář. měsíce. Děkuji

• 12. 5. 2018 9:56

xy5

a přiložil jste řádně vyplněný záznam o úrazu? Nebyl vyšetřovaný policií nebo nebyl zaviněný jinou osobou? Pokud ano, pak je pravděpodobné, že se výplata opozdí (až bude prověřeno). Zeptejte se zam-tele, třeba ví, kde je problém /nebo to ověří na OSSZ/

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).