Re: Nemocenská
Vezmou se výdělky 12 měsíců zpátky před měsícem, ve kterém začala nemoc. Tzn. Výdělky 2/2017 až 1/2018 a podělí se kalendářními dny za to období, od kterých se ale nejprve odečtou kal. dny Vaší nemoci v tom období. Vyjde průměr na den a dalším výpočtem se vypočítá denní nemocenská dávka. Samozřejmě taky záleží na době vyplácení - na podpůrčí době, kterou máte už z větší části vyčerpanou tou dlouhou předchozí nemocí. Proč jste ale od sociálky ještě nic nedostal nevím. Odevzdáváte lístky na peníze? A posílá je tam zaměstnavatel? Úraz to byl pracovní nebo ne pracovní? Pokud nepracovní - poslal jste na soc. Záznam o úrazu? Šetří to policie?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 5. 2018 18:46
Dobrý den, prosím v r. 2017 jsem byl 01-11 měsíc na neschopence(úraz).
12/2017 a 01/2018 jsem pracoval a od 02/2018 opět neschopenka dosud(úraz). Z čeho se mě bude počítat nemocenská když jsem v r. 2017 neměl příjem pouze nemocenskou. Zatím jsem od OSSZ nedostal ani korunu. Děkuji