Malá a střední organizace

• (neregistrovaný)

29. 11. 2005 8:13

Zaměstnal jsem 28 lidí a teď jsem slyšel, že když mám víc jak 25 lidí je to blbý. A já nevím proč? Jaký je rozdíl malou a střední org.?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 11. 2005 8:25

Anonymní (neregistrovaný)

Re: malá a střední organizace
      Není malá a střední, ale malá do 25 lidí a velká. Zaráží mě,že už jste lidi zaměstnal a ptáte se na elementární věc. Přece jste se musel zaregistrovat? Malé organizaci vyplácí nem.dávky přísl.OSSZ, u velké vy sám.

• 29. 11. 2005 12:33

Anonymní (neregistrovaný)

Klid, zajděte na "Vaši" OSSZ a tam si dojednejte přechodnou dobu, po kterou ještě můžete být malá organizace (max. na 1/2 roku). Pokud byste za tu dobu měl stav zaměstnanců zase do 25, tak budete pořád malou organizací. Pokud se Vám počet ustálí nad 25, nebo ještě zvýší, budete velká organizace. Stejně se postupuje i při přechodu z velké na malou organizaci. Změna je jen ta, že budete vyplácet nemocenské dávky (takže Vaše mzdovka to musí umět spočítat). Jinak jsou povinnosti velké a malé organizace od 1.7.2005 stejné (jo, kromě vyplňování žádostí o důchod - ty budete muset taky dělat, u malé organizace to dělá OSSZ). Máte-li dobrou mzdovku, nebudete mít problém jestli malou nebo velkou organizaci. Pohoda, klídek, tabáček.

• 30. 11. 2005 7:35

VK (neregistrovaný)

Poslední dvě věty doporučuji buď vytesat nebo opakovat. Svatá slova :-) jen se mohu připojit.

Máte-li dobrou mzdovku, nebudete mít problém jestli malou nebo velkou organizaci. Pohoda, klídek, tabáček.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).