Re: GDPR na každy typ emailu souhlas?
Děkuji, po celou dobu jsem si to myslela a i co jsem všude četla mi to přišlo jasné. Nicméně dnes na mě vyskocil clánek, přimo ze stránky GDPR kde bylo vše rozepsáno tak, že subjekt musí zakliknout o které emaily má zajem a konkrétně zda soutěže, novinky atd. Proto mě to ted trochu znejistilo a to jsem si myslela, že mám vyřešeno.
A ještě jedna věc:
Pokud nakupuje dpolečnost, pro tu neplatí podmínky ochraně osobních údajů ale u OSVC s DIC ano, je to tak?
-Ochrana osobních údajů muze být zahrnuta v obchodních podmínkách a zpracování osobních udajů (souhlas se zasíláním emailu) zvlast?
hezký večer a mnohokráte děkuji
Ninnka
Ninnko,
nevím o jakých stránkách GDPR píšete. Takových stránek je dnes velmi mnoho, protože GDPR není ani tak o ochraně osobních údajů ale hlavně o možnosti školit, nabízet SW, psát knihy atd.
Domnívám se, že možnost výběru druhu informací je spíše obchodnický trik a nikoliv povinnost plynoucí z GDPR.
GDPR se týká fyzických osob a nikoliv právnických osob.
Podle článku 7/2 GDPR musí být souhlas mj. jasně odlišitelný od jiných skutečností jinak není souhlas závazný.
Hezký den!
Já jako uživatel takového webu bych dal přednost zvláštnímu souhlasu pro každý typ emailu (dobře to má udělané např. Úřad průmyslového vlastnictví). Pokud mám zájem jen o novinky, nechci dostávat spoustu dalšího balastu, který mne nezajímá. To raději nebudu odebírat nic.
Naopak mne štvou banky od kterých poslední dobou dostávám maily se žádostí o generální souhlas se zpracováním osobních údajů včetně použití mé adresy a telefonu pro marketingové účely (a to je přesně to co nechci). Upřesnění nebo omezení tohoto souhlasu jen na konkrétní položky je pak možné jen prostřednictvím uvedeného mailu nebo osobně. Zářný příklad toho, jak by to podle mne vypadat nemělo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
15. 5. 2018 22:34
Dobrý večer,
pokud chci svým zákazníků zasílat informační emaily např. o tom co je nového v eshopu, o novinkách zboží, o cenových akcích nebo o probíhajících soutěžích apod. Musím mít na každy typ tohoto informačního emailu souhlas zvlášť?
Čili nelze mít uvedeno souhlasím se zasíláním informačních mailů, soutěží, akcních nabídek s jedním zaskrtávacím políčkem?
Děkuji Ninnka