Re: Sleva na dítě 26 let - VŠ
Pokud v březnu 2018 ještě studoval, tak to byl poslední měsíc, za který jste si mohla uplatnit daňové zvýhodnění na dítě.
Bere se stav podle prvního dne v měsíci.
ZDP § 35c (10) Poplatníkovi, který vyživuje dítě jen jeden kalendářní měsíc nebo několik kalendářních měsíců ve zdaňovacím období, lze poskytnout daňové zvýhodnění ve výši 1/12 za každý kalendářní měsíc, na jehož počátku byly splněny podmínky pro jeho uplatnění.
Re: Sleva na dítě 26 let - VŠ
No právě, myslela jsem si, že je to povinnost mzdové účetní to ohlídat, předala jsem potvrzení o studiu, tj do 30.6., kdyby má známá neřešila stejný problém, tak mi to ani nedojde. Musím slevu za jeden měsíc vrátit. Jen fakt nevím, čí je to povinnost, je toho moc, co se musí ohlídat a na tohle jsem úplně zapomněla, moc díky a přeji hezký večer
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
22. 5. 2018 17:21
Dobrý den, teď jsem se dozvěděla, že syn nebyl připuštěn ke státnicím, měl už letos končit. Našel si práci a od 1.7.nastupuje na HPP a státnice má až v únoru 2019. Je mu 26 let (přecházel na jinou VŠ), slevu od 1.7. si na něj uplatnit už nesmím, že je to tak. Děkuji