Re: ukončení prac. poměru ve zkuš. době
A ani tam nebyla tato podmínka stanovena "natvrdo". Bylo tam uvedeno "zpravidla"
To je kapánek nesmyslná odpověď. Z čeho že se to dalo odvodit? O jakém prodloužení nebo dohodě o změně mluvíte? Dnes jí uplyne zkušební doba, ne doba určitá. Pokud by se nerozhodl jí ve zkušební době poměr zrušit, tak by jí nic neříkal a žádné zrušení nepředával, prostě by zítra pokračovala v práci na základě své platné pracovní smlouvy, žádné prodloužení. Nicméně je fakt, že zrušit ve zkušební době může kterákoli ze stran dneškem, žádné oznámení 3 dny předem není třeba. Zrušení ale musí být písemné.
A nejhorší je, že se můžeme snažit sebevíc mít všechno v pořádku, ale prostě to nejde a nejde. Co člověk to jiný názor, jiný výklad a kontrolor tuplem. Věčné pochyby, zda to dělám dobře nebo ne. Někdy s nostalgií vzpomínám na dobu, kdy na každý prd byla metodická příručka, které když se člověk držel, tak sice věděl, že je tam spousta nelogičností, ale pro kontroly byl klidný, že všechno bylo v pořádku. Hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
23. 5. 2018 8:11
Dobrý den,
dneska mi běží poslední den zkušební doby.Když jsem ráno přišla do práce,tak mi zaměstnavatel oznámil,že se mnou k dnešku ukončuje prac. poměr ve zkušební době.Můžou mi to oznámit takhle na poslední chvíli nebo je dané zákonem,že se to musí říct třeba aspon 3 dny předem.Děkuji Jájina