Re: Přeplatek na dani-jak zaúčtovat
Mně to právě program zaúčtoval jako 342/342 - přeplatek
A další dva měsíce vůbec neúčtuje o dani, pořád se platí z přeplatku...
Takže bych opravila přeplatek na 342/331 a další měsíce zaúčtuji dan, která byla sražena 331/342 , tak by to bylo OK, že?
Děkuji moc!
Řešíte zaúčtování předpisu závazku vůči státu, nebo o zaúčtování sražené daně u mzdy zaměstnance? Jaký používáte SW? Závazky z mezd účtujete "ručně"? Nepřenáší se data z mezd?
Řeším zaúčtování přeplatku vůči státu. Používám letos poprvé Pamicu a data se mi převádí do Pohody spolu se zaúčtováním a nesedělo mi to tam.
Pokud zaúčtovávám měsíc, tak se mi do ostatních závazků proúčtuje daň,která je nutná odvést FÚ. Ale jak byla v březnu a dubnu snížená o ty přeplatky z ročního zúčtování, tak se mi nezaúčtovalo nic.
Používám SW Pohoda. Tam se mi přenese z mezd Závazek s tím, že v položkách je na jednom řádku uvedeno "Mzdy 2017/03, daň z příjmů (např.) 2.000,-Kč" a na druhém řádku je uvedeno "Mzdy 2017/03, daň z příjmů - přeplatek (např.) -2.000,-Kč"
Ve výsledku je za celý doklad závazek nula.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
24. 5. 2018 8:32
Dobrý den, prosím o radu.
Jak zaúčtovat přeplatek na dani z ročního zúčtování ze závislé činnosti?
Další měsíce budu o přeplatek ponižovat platbu na FÚ, jak toto zaúčtovat?
Děkuji moc!