Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
8. 6. 2018 14:50
Před 6,5 rokem jsem u jedné větší internetové společnosti koupil údajně velmi kvalitní německý tlakový hrnec - velký 4,5 litru, cena 3.690,-Kč. Asi před rokem začaly problémy s otevíráním víka a cca před půl rokem mechanismus otevírání, umístěný v rukojeti, zkolaboval úplně. Po dotazu u prodejce, jak je to s pozáručními opravami, jsem obdržel kontakt na jeden servis. Od něj jsem se po několikerém dopisování dozvěděl, že opravu lze provést pouze výměnou celé poklice za cca 2.700,-Kč. Manželce se podařilo na internetu najít i jiný servis, který kromě poklice nabízel i výměnu pouze rukojeti za cca 1.700,-Kč, ale z podkladů na webu nebylo možné se ujistit o compatibilitě a na dotazy v chatu servis vůbec nereagoval.
Zajímalo by mě, jestli je v rámci EU výrobce a potažmo prodejce povinen zajišťovat i pozáruční opravy a po jakou dobu. Snažil jsem se to vygooglit, ale bezúspěšně. Za odpověď děkuji. Charvát