Re: insolvence a předčasné splacení
Tak když budou strhávat oběma, tak si myslím, že jsou schopni to splatit i dříve.
Nebo mě napadlo že za cca 1,5 roku budu prodávat byt a mohla bych část zaplatit já. Co by se pak dělo, je to možné? Jde mi o to, zda je vůbec možné ukončit splácení dříve než za těch 5let a co se děje s dluhama od dlužníků, kteří se nepřihlásili do insolvenčního řízení?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 6. 2018 11:09
Dobrý den,
otcovi vznikly dluhy z podnikání. Přihlásil se do konkurzu a z prodeje chaty uhradil velkou část dluhů. Nyní se přihlásil do insolvence, kde se přihlásili věřitelé a dluh dělá 133000Kč. Potřebovala bych vědět, jak se insolvence počítá. Otec i mamka jsou v důchodu. Budou muset platit po dobu 5 let nebo je možné ukončit splácení i dříve? Když si spočítám, kolik zaplatí za 5let navíc insolvenčnímu správci, tak při této částce mi to přijde zbytečné.