Re: Puvod penez pri prevodu ze zahranici
Zkušenosti mám dost špatné.
Rozumím zákonu o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti, ale postup banky byl podle mého názoru přehnaný.
V mém případě se jednalo o úhradu faktur za poskytnuté služby. S odběratelem služeb mám uzavřenu smlouvu v rozsahu 15 stran, úhrada se opakuje pravidelně měsíčně. Banka požadovala při prvním převodu úřední překlad smlouvy do češtiny nebo angličtiny, což jsem odmítla. Peníze byly zadržovány vždy několik týdnů, zafungovala až předžalobní výzva. Od té doby jsou peníze uvolňovány do 2-3 dnů.
Re: Puvod penez pri prevodu ze zahranici
Dekuji Vam za odpovedi. Jedna se v prepoctu asi o 12 milionu korun. Myslite, ze se budou zajimat? Andrea
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 7. 2018 19:06
Dobry den.
Pracovala jsem radu let v zahranici kde jsem si neco nasetrila. Rada bych ted nejake penize zainvestovala v Cechach. Chci penize prevest do banky v CR a zajima mne zda-li budu muset u tohoto prevodu dokazovat puvod penez, dane, atd., anebo je jednoduse bez jakychkoliv dotazu prevedu. Mate s timto nekdo zkusenosti? Dekuji predem za pomoc.
Andrea