Re: DPP - vysoká odměna
>Dobrý den,
>
>
>Zajímalo by mě, zda jste se ve vašem okolí setkali s
>tím, že by to někdo kontroloval, popř. za to byly
>nějaké pokuty. Na netu jsem takový případ nenašla.
>
>Předem moc děkuji.
OIP kontroluje, zda je dodržován § 110 ZP, srovnává odměňovanou práci a výši odměny s prací stejného druhu, pokud je to možné. Jestli máte jen 1 DPP a nelze srovnat se zam-cem v PP, tak bych to viděl jako procházející, pokud lze srovnat a vyjde neúměrně vyšší celková odměna, tak asi problém může nastat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 7. 2018 7:56
Dobrý den,
prosím setkal se někdy někdo s tím, že by zaměstnavatel dostal pokutu za to, že v DPP sjednává vysokou odměnu (např. 300-400/hod) a záměrně vyplácí max. 10000/měsíc, aby se vyhnul odvodům?
Tímto způsobem některým zaměstnancům na HPP navyšuje mzdu, nebo u brigádníků šetří hodiny.
Zaměstnavatel chce, aby se takové dohody uzavíraly i do budoucna. Argumentuje tím, že na to přece nikdo nemůže přijít a zatím neslyšel, že by za to byl někdo pokutován. Mě osobně se to moc nelíbí.
Zajímalo by mě, zda jste se ve vašem okolí setkali s tím, že by to někdo kontroloval, popř. za to byly nějaké pokuty. Na netu jsem takový případ nenašla.
Předem moc děkuji.