Přefakturace-el.,vody a plynu

• (neregistrovaný)

2. 12. 2005 13:03

Dobrý den. Obdržela jsem zúčtovací fa za el. od 12/04 do konce 9/05 musím ji ihned přefakturovat nájemcům? Přefakturaci jsem minulý rok dělala jednou ročně, až když mi došly úplně všechny zúčtovací fa od vody, el. i plynu. Od 1.10.05 už nevystavuji daňové doklady na vystavené zálohy. Je nějaká změna?
    Děkuji za názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 12. 2005 13:53

bdm (neregistrovaný)

Re: Přefakturace-el.,vody a plynu
      *** Do 15ti dnů od UZP byste měla vystavit DD (§26) - sice na vyžádání ale předpokládám, že ji jej nájemníci žádají ***

• 2. 12. 2005 15:57

Anonymní (neregistrovaný)

** My vlastníme administrativní budovu a přeúčtováváme absolutně všechny náklady spojené s pronájmem jednou ročně.
      Dle § 21 Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat daň při dodání zboží, poskytnutí služby a převodu nemovitosti
      "(7) V ostatních případech se zdanitelné plnění považuje za uskutečněné dnem zjištění přeúčtovávané částky při přeúčtování tepla, chladu, elektřiny, plynu, vody a služeb podle § 13 odst. 4 písm. h), § 14 odst. 3 písm. g)."
      Takže pro nás je datum zjištění dnem kdy víme roční spotřebu. Což je teoreticky kdykoli. Máme to potvrzené i od daňové poradkyně.

Jenom pro info, my máme toto definováno pro všechny případy v nájemních smlouvách.

• 2. 12. 2005 16:06

bdm (neregistrovaný)

*** Vcelku souhlasím - ale u elektřiny ji víte třeba v březnu, u vody každého čtvrt roku, u plynu třeba v únoru atd... ***

• 2. 12. 2005 16:51

Anonymní (neregistrovaný)

Souhlas s bdm. Jakmile obdržíte fa za tyto služby (zboží), jste povinni do 15 dnů vystavit DD a odvést DPH, pokud jste si uplatnili DPH na vstupu nebo je přeúčtování za vyšší cenu, než za jakou jste služby (zboží) pořídili vy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).