Re: dodatečné přiznání DPH POHODA
Souhlasím s dodatečným DPH a následným KH. Ale FÚ opravdu neplátci nevrátí nesprávné DPH? Pokud já v dodatečném přiznání snížím náš nárok na odpočet z tohoto plnění- tedy doplatím nesprávně nárokované DPH, tak by přece toto DPH bylo státu zaplaceno 2x nebo se mýlím?
Re: dodatečné přiznání DPH POHODA
Tak je to v zákoně o DPH - zjednodušeně - kdo vystaví daňový doklad, musí z něj odvést DPH. Vy ale nemáte nárok na odpočet, protože plnění bylo od neplátce.
Ten neplátce odvede státu DPH a Vám by měl vrátit zaplacené DPH...kde vidíte tu platbu státu 2x?
Re:Nárok_odpočet DPH_doklad od"neplátce"
>>>>>Dobrý den,
>>>>>
>>>>>dostali jsme výzvu z finančního úřadu k podání
>>>>>dodatečného daňového přiznání. Jeden z našich
>>>>>dodavatelů nám
>>>>>vystavil fakturu s DPH, ačkoliv ještě nebyl plátcem.
>>>>>Tuhle situaci jsem nikdy neřešila. Předpokládám, že
>>>>>mu
>>>>>FÚ částku, kterou neplátce zaplatil chybně na
>>>>>výstupu,
>>>>>vrátí a tu pak pošle zpět nám, protože se u nás o
>>>>>tuto
>>>>>částku sníží nárok na odpočet.
>>>>>Z naší strany byla faktura proplacena včetně DPH.
>>>>>Opravný doklad na původní fakturu ještě od dodavatele
>>>>>nemám, ale potřebovala bych v Pohodě vystavit jak
>>>>>dodatečko tak následné kontrolní hlášení.
>>>>>S pohodou dělám 2 týdny, takže jako nejjednodušší
>>>>>varianta mi nyní připadá připravit oba formuláře na
>>>>>daňovém portále (vzhledem k termínu do pondělí) vše
>>>>>poslat
>>>>>na FÚ a v účetnictví to vyřešit, až budu mít doklad
>>>>>od
>>>>>dodavatle k dispozici.
>>>>>
>>>>>Souhlasíte?
>>>>>
>>>>>Díky
>>>>
>>>>neplátce musí daň odvést, když vystavil doklad s daní
>>>>a nikdo mu nic nevrátí.
>>>>Vy jste neměli nárok na odpočet z této faktury.
>>>>doplaťte DPH
>>>>udělejte dodatečné DPH jen na rozdíly a následné KH
>>>>celé nové i s opravou
>
>A už je dodavatel plátcem DPH? Nebo se s FÚ stále
>dohaduje?
OT. Myslela jsem, že za určitých okolností by se uplatnily i závěry ze Zápisu z jednání Koordinačního výboru s Komorou daňových poradců ČR konaného dne 27.4.2011
335/27.04.11 - Nárok na odpočet DPH z daňového dokladu od neplátce a promítnutí rozsudku SDEU z případu Dankowski
Ale tazatel již "svoji" odpověď dostal. Tak proč se dále snažit se zjištěním, zda Výzva FÚ byla oprávněná a zda skutečně musí odběratel uplatněný odpočet DPH vrátit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
29. 8. 2018 10:10
Dobrý den,
dostali jsme výzvu z finančního úřadu k podání dodatečného daňového přiznání. Jeden z našich dodavatelů nám vystavil fakturu s DPH, ačkoliv ještě nebyl plátcem.
Tuhle situaci jsem nikdy neřešila. Předpokládám, že mu FÚ částku, kterou neplátce zaplatil chybně na výstupu, vrátí a tu pak pošle zpět nám, protože se u nás o tuto částku sníží nárok na odpočet.
Z naší strany byla faktura proplacena včetně DPH.
Opravný doklad na původní fakturu ještě od dodavatele nemám, ale potřebovala bych v Pohodě vystavit jak dodatečko tak následné kontrolní hlášení.
S pohodou dělám 2 týdny, takže jako nejjednodušší varianta mi nyní připadá připravit oba formuláře na daňovém portále (vzhledem k termínu do pondělí) vše poslat na FÚ a v účetnictví to vyřešit, až budu mít doklad od dodavatle k dispozici.
Souhlasíte?
Díky