Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 12. 2005 14:25
Ředitel společnosti odjel na dovolenou do zahraničí. Protože nedokáže být bez své práce i na dovolenou si vezl svůj počítač a byl každý večer připojený přes internet a dával pokyny jak se má pracovat. Zároveň i volal z mobilního telefonu. Přišel na to, že když si koupí místní kartu (asi obdoba našeho Go od Eurotelu) a bude volat do české rep. tak to bude stát méně než když bude používat služby našich operátorů a zároveň se přes mobilní telefon připojoval i do internetu. Takže zaplatil za "kupóny" do telefonu celkem cca 6.760,- Kč v přepočtu. Bohužel nevím jakým kursem to mám přepočítávat do účetnictví a jakým kursem (Když vlastně nebyl na služební cestě a nedostal žádnou zálohu) mu to mám proplatit (používáme kursy ČNB) a zda je to pro firmu daňově uznatelný náklad. Pomůže mi prosím někdo? Děkuji!