Převzetí hypotéky

• (neregistrovaný)

4. 12. 2005 15:16

Dobrý den,

momentálně se chystám koupit dům, ale majitel mi nabízí převzetí hypotéky (z důvodu rozvodu). Můžete mi prosím poradit, na co si mám dát pozor? Je zajímavé, že majitel nepožaduje žádnou hotovost, což je asi způsobeno tím, že v případě sankcí by zaplatil bance daleko více než jen dvouroční splátky. Dalším probémem budou asi vyšší úroky sjednané v minulosti, že?

Děkuji moc za Vaše rady. M.K.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 12. 2005 16:24

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Převzetí hypotéky
      já Vám doporučuji dát si pozor především na majitele a bez notáře nebo dobrého advokáta neudělat ani krok nebo čárku.pájaporadce

• 4. 12. 2005 18:24

To byste musel velice podrobně popsat - jaká částka, na kolik let, kdy se bude měnit úroková sazba, jakou hodnotu má dům atd. Takhle je to věštění z křišťálové koule.

• 5. 12. 2005 9:07

Ono by to asi úplně zadarmo také nebylo, hypotéka nebývá do 100 % hodnoty nemovitosti a pokud ji prodávající již několik let splácí, bude zřejmě něco chtít v hotovosti. Jinak se hlavně ptejte banky, zda bude (a za jakých podmínek) souhlasit s tím, abyste převzal/a dluh. Je-li prodávající v rozvodovém řízení, bude asi i nemovitost a dluh v SJM - pokud ano, musí mu/jí všechno odsouhlasit i manžel/ka. Kontaktujte právníka, nikoliv RK.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).