Re: přiznání DPFO - úmrtí
Můžete vyplnit klasický "papírový" tiskopis
Nebo se řídit informací daň.poradce (viz.níže)
Elektronický formulář pro přiznání k dani z příjmů fyzických osob nelze použít pro podání za část zdaňovacího období.
Pěkně vysvětleno v informaci od daňového poradce Ing. Vladimíra Šretra
Daňové přiznání k dani z příjmů fyzických osob při úmrtí daňového poplatníka
http://www.dan-poradce.cz/informace/Info72.pdf
Děkuju, tak to se přiznám, že mě nenapadlo. Mluvila jsem s paní z FÚ a ta mi rovnou řekla, že mi s tímhle nepomůže, ale protože byl pán plátce DPH, tak musím podat elektronicky. Tak to zkusím podle Vaší rady. Ještě jednou díky
Nemůžete podat elektronicky ve smyslu "ve formátu a struktuře zveřejněné správcem daně" (ve formátu xml.) něco, o čem sama finanční správa prohlašuje, že nelze použít
viz. jejich oznámení v EPO
Nebo můžete, pokud zvládněte upravit soubor xml. tak, aby prošel bez chyb v ADISU
............
Daňový portál > Elektronická podání > Daň z příjmů fyzických osob - od roku 2013 včetně
04 Kód rozlišení typu DAP
vyberte jen pokud bylo zahájeno insolvenční řízení (IŘ) nebo došlo k úmrtí příslušný kód rozlišení typu DAP a uveďte datum, kdy skutečnost nastala,v opačném případě kolonku nevyplňujte
Kód rozlišení typu DAP
"Elektronický formulář pro přiznání k dani z příjmů fyzických osob nelze použít pro podání za část zdaňovacího období. EPO DAP s kódem I nebo G lze podat pouze za celé ZO; tzn., že došlo ke sjednocení lhůt pro podání DAP podle § 245 DŘ."
........
Pokud jste Osoba spravující pozůstalost, můžete podat Přiznání k dani z příjmů v souboru pdf. svojí datovou schránkou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 9. 2018 8:31
Dobrý den, mám prosbu, můžete mi, prosím poradit, kde najdu formulář pro podání DPFO podnikatele po jeho úmrtí? Zkoušela jsem na daňovém portálu formulář DPFO, ale hlásí mi to, že není pro r. 2018 a když už tam r. 2018 dostanu, tak se automaticky nastaví 1.1.-31.12. a to je špatně.
Děkuji předem