Re:Zboží z Amazon_není doklad od klienta
Faktura není ke stažení ani z jejich systému v sekci "Moje objednávky"?
OT. Občas mám pocit, že klienti přehazují na svoji externí účetní věci, které mohou vyřešit sami, nebo spíš které mohou vyřešit jen oni sami. A milá externí účetní - poraď si. Co na to externí účetní - není relevantní doklad, není náklad či výdaj pro firmu. Je zvláštní, jak pak rychle klient fakturu či jiný relevantní doklad donese či přepošle z daného systému dodavatele.
Take jsme kupovali pres Amazon.de kde přímo uvadi, že nemecka DPH je připočtena k cene zboží. Jenže zboží poslali z USA od prodejce americkeho. Fakturu jsme si vyžádali od americkeho dodavatele - v sekci "Moje objednávky" je nabídka FAKTURA, která tam není, ale je tam možnost o ni zažádat - udělali jsme a došla. jen mne zarazilo, že jako odběratel je tam uveden Amazon , tedy bych předpokládala, že my koupili od toho nemeckeho Amazanu a tak clo a DPH nam nemelo byt doměřeno....ale bylo , museli jsme doplatit. Má někdo k tomu nějaké vysvětlení prosím?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
21. 9. 2018 10:45
Dobrý den, ještě jednou prosím o radu a pomoc ty, kterým se do rukou dostal doklad od klienta, který nakupoval na Amazon.com. V ruce mám pouze doklad, který není faktura. Lze z Amazonu fakturu vůbec požadovat? A jak je to se clem a DPH? děkuji za každé info.