Re: platnost lékařského posudku
A měla jste na žádance o provedení prohlídky napsáno, že se jedná o II. kategorii ? My třeba máme skladníky v I. kategorii, jen ti co mají vzv, spadají pod riziko, ale i tak v I. kategorii. Jinak já vždy v takových případech volám lékaři, abych se domluvila , zda nešlo o překlep a opravdu zkrátil zákonnou lhůtu , na což má samozřejmě právo.
Re: platnost lékařského posudku
Tak já přece nevím, zda ho k tomu vedly lékařské důvody nebo se jen upsal. Proto píšu, že v těchto případech kontaktuji lékaře a zeptám, pak na posudek poznačím, že jsem telef. ověřila a buď potvrdí zkrácený termín, protože má v kartě napsán důvod, nebo se prostě uklepl. Já bych si na triko nevzala nerespektovat rozhodnutí lékaře. Ale u nás to byl právě vždy překlep lékaře, takže vaše rozhodnutí co uděláte, protože pokud ho respektovat nebudete a zaměstnanci se třeba něco stane a zkrácení lhůty bylo od lékaře oprávněné, tak to bude na vás.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 10. 2018 13:32
Dobrý den, na lékařské posudku je datum ukončení platnosti lékařského posudku dříve než 5 let podle zákona. Musíme zaměstnance poslat dříve na periodickou prohlídku?
Platnost posudku je pouze jeden rok. Děkuji za pomoc a odpověd