Re: Nemoc ve výpovědní době -zaměstnavat
U dohody končí PP sjednaným dnem, bez ohledu na nemoc.
Pokud zaměstnanec dostal výpověď a ve výpovědní době onemocní a nemoc bude ukončena před uplynutí výpovědní doby, PP bude ukončen posledním dnem výpovědní doby (jako by nemoc nebyla). Pokud však nemoc bude i po výpovědní době, výpovědní doba se prodlužuje o ochrannou dobu. Oznámi-li však zaměstnanec zaměstnavateli, že na prodloužení PP netrvá, skončí PP uplynutím řádné výpovědní doby, k prodloužení nedojde.
Moc Vám děkuji. Můžu pro jistotu uvést příklad? Takže, když jsme výpověď předali 15.10 a neschopenka je od 17.10. a zaměstnanec by neoznámil, že netrvá na prodloužení, tak bychom prodlužovali o ochranou dobu. PN bude ukončena 4.11. (pouze příklad). Prodloužím tedy o 11 pracovních dní za říjen, 22 za listopad a 18 za prosinec? Za leden už ne?) PP tedy skončí 18.3.? Co s ním budeme dělat, když místo už není? Na překážkách 100%?
Moc se omlouvám, že to chci takto polopaticky, ale je to pro mě nové a nechci udělat chybu.
Moc Vám děkuji za Váš čas a trpělivost.
Když nemoc skončí 4.11., tak nebudete nic prodlužovat. PP bude ukončen 31.12.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 10. 2018 8:04
Dobrý den, moc prosím zkušenější o radu, našla jsem různé výklady a nějak jsem se do nich zamotala.
Zaměstnanec dostal výpověď z důvodu nadbytečnosti (organizační změny - oddělení se sloučila a jedno místo vedoucího zaniklo). Výpověď převzal 15.10. a 17.10. přinesl neschopenku. Myslím si, že do konce výpovědní lhůty už nepřijde.
Kdy vlastně jeho pracovní poměr skončí?
Ještě mně napadla jedna věc. Kdyby nešlo o výpověď, ale o dohodu z organizačních důvodů + odstupné, ale v dohodě by bylo, že pracovní poměr končí třeba 30.11. a zaměstnanec by před tímto datem onemocněl a nemoc by trvala.
Moc všem děkuji.