Povinné ručení po prodeji vozu - daň.uz.

• (neregistrovaný)

6. 12. 2005 12:31

Po prodeji vozu vždy nějakou dobu trvá, něž pojišťovna zruší smlouvu. Nám se stalo, že první informaci nezaregistrovali (a my nemám edokald, že jsme ho odeslali) a smlouvu zrušili až tři měsíce po prodeji vozu. Je za tuto dobu pojištění daňově uznatelné?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 12. 2005 14:03

Lena (neregistrovaný)

Re: Povinné ručení po prodeji vozu - daň
      Určitě máte prodejní smlouvu, kterou jste pojišťovně museli předložit. Ta by Vám měla na základě toho přeplacenou částku vrátit, já jsem pro daňově uznat a vrácenou platbu daňově přiznat.

• 6. 12. 2005 15:58

David (neregistrovaný)

Podle jejich vyjádření se smlouva ruší k datu, kdy prokazatelně přijmou oznámení o podeji a prodejní smlouvu. Prokazatelně jsme jim toto doručili o tři měsíce později. Jde mi o pojistné zaplacené za dobu, kdy vůz nebyl v našem majetku.

• 7. 12. 2005 8:28

Lena (neregistrovaný)

Jukněte do smlouvy, ale já jsem opožděně rušila smlouvu, protože jsem musela ještě doložit doklad o převodu auta a Koperativa nedělala problémy.
      pokud Vám pojišťovna nechce rozdíl vrátit, potom to zaplacené pojistné je nedaňový náklad.
      Kdyby Vám ho vrátila, je to daňový náklad a daňový příjem

• 7. 12. 2005 11:54

Anonymní (neregistrovaný)

Generali taky vrací tento druh přeplatku. Doložili jsme, že bylo od určitého data zaplaceno povinné ručení někým jiným.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).