Re: Prosím p.Jiřku nebo někoho na mzdy-!
Zaměstnanci mají nepravidelnou pracovní dobu, proto každému musíte rozvrhnout směny. Těch 12 hodin je čistý pracovní čas, nebo včetně přestávky? Pak by měli čistý pracovní čas 11,5 hodiny.
ad 1) Hodinová mzda x čistý pracovní čas + 100 % příplatek hodinovým průměrem, nebo si místo příplatku vyberou v jiný SVŮJ PRACOVNÍ den volno, které budou mít proplacené průměrem. (Vybrání volna má přednost před příplatkem, ale jinak je to na domluvě).
ad2) Pokud měl ten zaměstnanec na ten sváteční den naplánovanou směnu, tedy mu ušla mzda a náleží mu náhrada mzdy (tzn. hodiny, kolik měla činit směna x hodinový průměr). Pokud neměl mít podle rozpisu směnu, neušla mu žádná mzda a žádná náhrada tedy nenáleží.
ad3) Noční příplatek je v současnosti 6 Kč na hodinu a noční práce je od 22 h do 6 h.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 12. 2005 20:16
Jsem začátečník v hodinové mzdě. Pokud mám pracovníky,
uzavřeli prac.smlouvu na hodinovou mzdu, mají směny po 12 hodinách a mezitím volno.
1, Pokud pracují ve svátek jak spočítám do mzdy?
Mám brát hodinovou mzdu x 12 hodin + 100% příplatek nebo
průměrný výdělek x 12 hodin + 100 % příplatek?
2. Pokud ve svátek nepracují musím jim ho proplácet a jakou mzdou?
3. Pokud je směna přes noc, musím jim za období noci dát příplatek za práci v noci (od kolika do kolika)?
Moc děkuji tomu co mi poradí!