Re: registrace k špatné dani
Problém je právě ten, že mi na FÚ řekly, že nemají čas. Tak myslíte že bude stačit, když jim napíšeme aby částky převedli na účet pro jinou daň z našeho účtu převedeme zbytek daně. A nevadí, že půjde i o nějaké roky zpětně? Není nutné tedy vyplňovat nějaký formulář? Když se jedná o jinou daň, třeba opravné nebo dodatečné?
já jsem taky formou dopisu majitele,který musí podepsat požádala o převod částek zaplacených z účtu na účet u fin.úřadu..pokud jde o minulé roky - jak jste dělali tiskopis po skončení roku o sražených zálohách a srážkové dani? asi budete muset ta hlášení udělat nově a správně...
Z FÚ volají často s různými nesmysly. Abychom to mohli rozseknout, je třeba vědět, o co šlo:
- jaké byly odměny zaměstnanců
- jak jste zdaňovali
- na jaký účet daně jste odváděli
- ...
Píšete, že se to týká roku 2003 - to je poněkud dlouhá doba na to, aby FÚ reagoval až teď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 12. 2005 9:33
Dobrý den,
prosím Vám může mi někdo poradit jak řešit:
Špatně jsme se registrovali k dani srážkové (DzP) již v roce 2003 srážková daň byla odvedena cca 2-4 za rok, teď nám FÚ (po tel. rozhovoru) oznámil, že je toto špatně, že jsme se měli registrovat u daně ze závislé činn., prosím Vás nevíte někdo jaké formuláře kam poslat, aby z účtu pro srážkovou daň převedli 15% daně na daň ze závislé činn. a zvýbajících 5% tam doplatíme.
Moc děkuji