Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
14. 12. 2018 10:54
Dobrý den,
dostali jsme zálohovou fakturu od dodavatele, kterou jsme zaplatili, na tuto fakturu jsme obdrželi daňový doklad. Zboží ale nebylo doručeno a proto nám vystavili fakturu s mínusem (resp. fakturu na nulovou částku, kde je odečtená záloha, kterou jsme zaplatili, takže úplně dole je vyčíslená mínusová hodnota, toho jsem si ale bohužel nevšimla) = ne žádný opravný doklad, ale opravdu fakturu s mínusem.
Já jsem ale fakturu zaúčtovala jako normální (plusová hodnota zboží), kde jsem odečetla zálohu, takže fakturu mám v účetnictví nulovou (o tom, že jsme zboží vrátili jsem neměla ponětí). Dodavatel nám ale zaslal peníze na náš bankovní účet. Fakturu mám v DPH v 8. měsíci....
Chtěla bych se zeptat, jak situaci vyřešit, jak doklad opravit, aby bylo všechno v pořádku? Budu muset podat opravné DPH i KH?
Děkuji za odpovědi...