Výpověď-prosím o radu

• (neregistrovaný)

8. 12. 2005 11:46

Mají se u nás rozdávat výpovědi z nadbytečnosti. Poradí mi někdo na co všechno jako zaměstnanec mám nárok, bojím se aby se nás nechtěli zbavit a pak přijmout jiné. Musí mi někde ukázat napsané, že se k uričtému datu bude provádět organizační změna nebo můžu hned dostat výpověď?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 12. 2005 11:55

Jiřka (neregistrovaný)

Re: výpověď-prosím o radu
      Domnívám se, že není povinnost dokazovat zaměstnancům, na základě jakých podkladů zaměstnavatel dospěl k rozhodnutí, že jsou nadbyteční a je tedy třeba jim dát výpověď. Ani jim nemusí ukazovat, jakou bude mít v budoucnu firma strukturu. Pokud mají zaměstnanci podezření, že mají být pouze vyměněni, mohou si to nějakým způsobem pohlídat a v případě, že zjistí, že jejich místo nebylo zrušeno a pracuje na stejné pozici někdo jiný, mohou nesouhlasit s výpovědí pro nadbytečnost. Pak by bylo provedeno šetření úřadem.
      Zaměstnavatel může ale věc vyřešit tak, že dá zaměstnancům výpověď pro nadbytečnost, místo zruší a po určité době zase obnoví - a je to.

• 8. 12. 2005 15:30

Jonáš (neregistrovaný)

Re: výpověď-prosím o radu
      Ale k jakému datu je místo zrušeno přece se přece někde musím dozvědět. Co když onemocním, výpověď nepřevezmu a až se uzdravím, tak jí převezmu, ale to místo se např. za měsíc zrušení a ne až za 3 měsíce, což měla být původní výpověď.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).