Re: ZANEDBÁNÍ POVINNÉ VÝŽIVY
Pokud žena bude požadovat zpětně výživné, tak to soudce může respektovat. Výživné se dá určit zpětně 3 roky. Záleží na situaci. Např. jak dlouho jste dětem nepřispíval na výživu. Návrh na výživné je jedna věc a rozhodnutí o výši je druhá. Soudkyně musí přihlédnout k výdělku a vašim možnostem, tedy i k zdrav. stavu.
O snížení výživného může požádat vždy, když dojde ke změně poměrů.
Re: ZANEDBÁNÍ POVINNÉ VÝŽIVY
Uvědomte si, že to jsou Vaše vlastní děti, které máte vyživovat, a že jíst, oblékat se a uspokojovat další životní potřeby musí bez ohledu na Váš zdravotní stav a ochotu platit výživné. Jejich matka zřejmě nese všechny náklady sama, a je jen morálně spravedlivé, abyste dlužné výživné doplatil zpětně v určené výši. 4.000,-- na dvě děti je v současné době docela málo vzhledem k životním nákladům. Zachovejte se jako chlap a ne jako srab!!"
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 12. 2005 20:30
DOSTAL JSE VYROZUMĚNÍ O PODÁNÍ OBŽLOBY OD SOUDU .PTÁM SE JAK MÁM JEDNAT NACO SI DÁT POZOR SOUD MI NAVRHNUL PLATIT ČÁSTKU 4000KČ NA DVĚ DĚTI A JÁ JSEM ZE ZDRAVOTNÍCH DŮVODŮ NEMOHL SEHNAT PRÁCI A TAK JSEM BYL VEDENÝ NA ÚŘADU PRÁCE DÁLI MĚ 4700 MĚSÍČNĚ TED SEM SI PRÁCI NAŠEL SÁM. LÉKAŘ VÍ ŽE MÁM NEMOCNÉ KRČNÍ OBRATLE A DĚLÁ MI TO POTÍŽE A PŘESTO DĚLAM I S S BOLESTMA SOUDKYNĚ SE PTALA MOJEHO LÉKAŘE NA MŮJ ZDRAVOTNÍ STAV A NÁLEZ JE PROKAZATELNÝ CT VYŠETŘENÍM .TAKY SE PTÁM JESTLI JSEM SI NEMĚL ZAŽADAT O SNÍŽENÍ VÝŽIVNÉHO U SOUDU IKDYŽ ŠLO POUZE O NÁVRHNUTOU ČÁSTKU U SOUDU MĚ TVRDILI JAK BUDU MÍT PRÁCI TAK MI URČÍ KOLIK BUDU PLATIT NA DĚTI A PŘESTO MÁM OBAVY NEVÍM JAKÝ JE POSTUP V MOJÍ SITUACI KDYŽ JSEM NEPŘEVÍŠIL ČÁSTKU 5000KČ JESTLI TO BUDU PLATIT POZADU A NEVÍM S ČEHO SE TO VYPOČÍTÁ JESLI S 5000 NEBO BUDU MUSET NÁVRH SOUDU 4000 DOPLÁCET ZPĚTNĚ TAK NEVÍM PORADTE PROSÍM MOCKRÁT DĚKUJI .