Nemoc v ochranné lhůtě - moc prosím

• (neregistrovaný)

17. 1. 2019 15:25

Dobrý den, zaměstnankyně skončila 23.11.20618 pracovní poměr a evidovala se na ÚP. Po dvou týdnech nám přišla její nemocenka vystavená 28.11.2018. V listopadových mzdách ji mám normálně vedenou, proplacený zbytek dovolené, skončení k 23.11. Mám tam navedenou nemocenku 28.11. kvůli vytvoření Přílohy k žádosti.... Z titulu nemocenky jsme jí v listopadu neplatili nic, ale teď (a vím, že už je pozdě to řešit) nevím, jestli ji mám uvést i v prosincových mzdách, ale ať ji tam zadám jakkoliv, hned mi to počítá ZP, které za ni máme platit. Nebo ji do prosince už nikam neuvádět? Pročetla jsem, co se dalo, ale nevím, co s tím, setkala jsem se s tím poprvé. Moc děkuji za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 1. 2019 16:20

Kara

Re: Nemoc v ochranné lhůtě - moc prosím
      Onemocněla po skončení pracovního poměru v ochranné lhůtě, takže od 15. dne (pokud ještě marodila) jí platí nemocenské dávky sociálka.
      Náhrada za nemoc od zaměstnavatele jí nenáleží, protože v době nemoci už zaměstnavatele nemá.
      Takže Vy ji vůbec zadávat nebudete. Vy pouze budete přeposílat její dokumenty ohledně nemocenské na sociálku (pokud Vám je ona pošle).

• 17. 1. 2019 16:48

Kateřina111 (neregistrovaný)

Re: Nemoc v ochranné lhůtě - moc prosím
      Paní Karo, hrozně moc Vám děkuju za odpověď, ani nevíte, jak jste mě potěšila. Jen se ještě zeptám na to přeposílání dokumentů na sociálku, je to moje povinnost po celou dobu jejího marodění, nebo by si to pak měla přeposílat na sociálku sama? Ona se totiž léčí v protialkoholické léčebně a upřímně řečeno, netuším, jak taková léčba může dlouho trvat, ale štve mě, že už není náš zaměstnanec a přesto s ní firma bude mít pořád starosti (běhání na poštu, poštovné apod.). Ještě jednou děkuji za odpověď.

• 18. 1. 2019 10:15

.. (neregistrovaný)

Re:Nemoc v ochran.lhůtě_posílání potvrz.
      Zkuste se s bývalou zaměstnankyní, aby si posílala Potvrzení o trvání dočasné pracovní neschopnosti na ČSSZ sama. Zákon o nemocenském pojištění na tuto možnost pamatuje v § 109a

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).