Re: Průměrný hrubý měsíční výdělek
Tak potom postup výpočtu máte správný, akorát musíte použít průměr pro výpočet náhrad platný v den ukončení PP (spočítaný z období 7-9). I když nechápu, proč chtějí hrubý průměr, vždy se dokládá v čistém. Taky jsem již dokládala pro cizince a chtěli klasicky v čistém.
není zač, pěkný den
>>>>>Dobrý den, prosím o radu, jak spočítat průměrný
>>>>>měsíční hrubý výdělek pro pracovněprávní účely pro
>>>>>potřeby
>>>>>úřadu práce. Zaměstnanec skončil k 31.12.2018, měl
>>>>>měsíční mzdu. Jaké bude rozhodné období - od
>>>>>1.10.-31.12.2018? Jeho spočtený průměr na náhrady za
>>>>>10-12/2018 je
>>>>>124,68. Vynásobím to 40*4,348? Nebo se to počítá
>>>>>úplně
>>>>>jinak, prosím?Předem moc děkuji za nasměřování.
>>>>
>>>>A nemáte tam náhodou spočítat průměrný čistý měsíční
>>>>výdělek?
>>>
>>>Ne, právě že ne. Původně jsme toto zaměstnanci
>>>vyplňovali, protože to chtěl a přinesl si ho. Jedná
>>>se
>>>o
>>>cizince, který se odstěhoval od 1.1. zpět do své
>>>země.
>>>Přišel dopis z ÚP, že chtějí průměrný měsíční hrubý
>>>výdělek pro pracovněprávní účely. Předem děkuji.
>>
>>Tak potom postup výpočtu máte správný, akorát musíte
>>použít průměr pro výpočet náhrad platný v den
>>ukončení
>>PP (spočítaný z období 7-9). I když nechápu, proč
>>chtějí hrubý průměr, vždy se dokládá v čistém. Taky
>>jsem
>>již dokládala pro cizince a chtěli klasicky v čistém.
>
>Moc děkuji paní Jasná. Je to tam opravdu napsané a
>ještě tučně zvýrazněné, že chtějí hrubý. Spočítám ho tedy
>za rozhodné období 7-9 a průměr na náhrady vynásobím
>fondem a 4,348. Ještě jednou opravdu moc děkuji!
>Krásný den.
Re: není zač, pěkný den
Dobrý den, paní Jasná, mohla bych Vás ještě poprosit, kde je přesně napsáno v zákoníku práce, že to bude rozhodné období 7-9. Program Byznys, který používáme mi tam teď automaticky dává 10-12, čemuž nerozumím, přitom dříve u jiných zaměstnanců dával 7-9 měsíc. V ZP je uvedeno par. 354, že není-li v tomto zákoně stanoveno dále jinak, tak je rozhodným obdobím přechozí kalendářní čtvrtletí. Je toto ono. Budu volat na podporu programu, jak to je, ale abych v tom měla jasno. Děkuji moc.
Re: není zač, pěkný den
Právě, že nemám :/ normálně jsem dala výpočet v den, kdy jsem to počítalo to bylo teď v lednu, jako vždy. Stejný výpočet je i kdybych dala datum 31.12.2018. Datum skončení PP má normálně k 31.12.2018. Přijde mi to divné, tak se právě ujišťuji, že to má být správně za kvartál třetí. děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
22. 1. 2019 11:36
Dobrý den, prosím o radu, jak spočítat průměrný měsíční hrubý výdělek pro pracovněprávní účely pro potřeby úřadu práce. Zaměstnanec skončil k 31.12.2018, měl měsíční mzdu. Jaké bude rozhodné období - od 1.10.-31.12.2018? Jeho spočtený průměr na náhrady za 10-12/2018 je 124,68. Vynásobím to 40*4,348? Nebo se to počítá úplně jinak, prosím?Předem moc děkuji za nasměřování.