Re: Počet zaměstnanců řádek 05 vyúčtován
Zrovna dnes na školení říkali, že MD a RD neplatí, že jde o počet lidí, kteří odvedli daň, že je to kvůli přerozdělení ve státním rozpočtu.
I ti, kterým je vyplácen bonus, mají přece zdanitelný příjem.... Do přílohy mi SW (a já se s ním ztotožňuji) načte zaměstnance, kterým je veden k 1.12. mzdový list a jež v prosinci měli zdanitelný příjem, zaměstnance, který měl celý měsíc nemocenskou, zde nezapočítal - neměl příjem dle §6 ZDP.... Takto bych to chápala i z poučení...
>
>>Takže do toho počtu patří i zaměstnanci na DoPP do
>>10.000,-, kteří podepsali prohlášení ? Můj program ti
>>tam
>>započte úplně všechny i ty co nepodepsali, tak nevím
>>zda to mám opravovat
>
>A tito zaměstnanci nemají příjmy podle § 6 ZDP?
>Že je tam nechcete uvést.
Ale ano - mají. Jen mi přijde, že tento údaj je zkreslující, pokud slouží k přerozdělení daní pro územní celky, ale asi to není moje věc, že ? Zákon je jasný ............
>
>
>
Berte to tak, že podle toho řádku budete při kontrole z FÚ předkládat počet mzdových listů, které jsou za dané období zpracovávané.
"Přerozdělení" zisků - to bylo spíš k příloze Počet zaměstnanců (§ 38j odst. 6 zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
22. 1. 2019 14:44
Pročetla jsem zde x příspěvků včetně pokynů k vyúčtování daně z příjmu ze závislé činnosti. K řádku 05 počet zaměstnanců je v pokynech uvedeno:Počet zaměstnanců - uveďte počet zaměstnanců s příjmy podle §6 zákona podle mzdových listů za jednotlivé kalndářní měsíce.... Teď k dotazu - pokud zaměstnanec celý měsíc pobírá např. mateřskou, nemocenskou, rodičovskou.... zahrnujete jej do řádku 05, když vlastně nemá příjmy podle §6? Děkuji za trpělivost, ale nějak si nejsem jistá...