Re: Počet zaměstnanců řádek 05 vyúčtován
Zrovna dnes na školení říkali, že MD a RD neplatí, že jde o počet lidí, kteří odvedli daň, že je to kvůli přerozdělení ve státním rozpočtu.
I ti, kterým je vyplácen bonus, mají přece zdanitelný příjem.... Do přílohy mi SW (a já se s ním ztotožňuji) načte zaměstnance, kterým je veden k 1.12. mzdový list a jež v prosinci měli zdanitelný příjem, zaměstnance, který měl celý měsíc nemocenskou, zde nezapočítal - neměl příjem dle §6 ZDP.... Takto bych to chápala i z poučení...
>
>>Takže do toho počtu patří i zaměstnanci na DoPP do
>>10.000,-, kteří podepsali prohlášení ? Můj program ti
>>tam
>>započte úplně všechny i ty co nepodepsali, tak nevím
>>zda to mám opravovat
>
>A tito zaměstnanci nemají příjmy podle § 6 ZDP?
>Že je tam nechcete uvést.
Ale ano - mají. Jen mi přijde, že tento údaj je zkreslující, pokud slouží k přerozdělení daní pro územní celky, ale asi to není moje věc, že ? Zákon je jasný ............
>
>
>
Berte to tak, že podle toho řádku budete při kontrole z FÚ předkládat počet mzdových listů, které jsou za dané období zpracovávané.
"Přerozdělení" zisků - to bylo spíš k příloze Počet zaměstnanců (§ 38j odst. 6 zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 1. 2019 14:44
Pročetla jsem zde x příspěvků včetně pokynů k vyúčtování daně z příjmu ze závislé činnosti. K řádku 05 počet zaměstnanců je v pokynech uvedeno:Počet zaměstnanců - uveďte počet zaměstnanců s příjmy podle §6 zákona podle mzdových listů za jednotlivé kalndářní měsíce.... Teď k dotazu - pokud zaměstnanec celý měsíc pobírá např. mateřskou, nemocenskou, rodičovskou.... zahrnujete jej do řádku 05, když vlastně nemá příjmy podle §6? Děkuji za trpělivost, ale nějak si nejsem jistá...