Re: odměna neuvolněného zastupitele obce
Omlouvám se, zřejmě je myšlena odměna za celý rok, ne za jeden měsíc.
Je možné, že byla daněna srážkovou daní, při nepodepsaném prohlášení.
Děkuji za odpovědi: Ověřovala jsem si správnost mých informací. Jedná se mi o zúčtování daně mého zaměstnance za rok 2018 (podepsal u mne v HPP Prohlášení) a zároveň pobírá drobnou odměnu jako člen zastupitelstva obce. Několik let po sobě jsem mu dělala Přiznání k DPFO z důvodu souběhu příjmů ze závislé činnosti od více plátců. Se změnou daňových zákonů k 1.1.2018 předpokládám, že pokud jeho měsíční příjmy z této odměny nepřesáhly 2.499Kč, byla mu odměna zdaněna daní srážkovou a již nebude muset (nebude-li sám chtít) podávat sám Přiznání, ale budu mu moci udělat roční zúčtování daně z HPP. Pokud obdržel částky vyšší, bude muset Přiznání k DPFO podat na FU jako v předchozích letech.
Ať si nechá od obce vystavit potvrzení o zdanitelných příjmech a uvidíte co donese. Když donese jedno na srážkovou daň a požádá o RZD, uděláte ho, když donese dvě a jedno bude na zálohovou daň, má povinnost podávat DP. Někdy se i vyplatí podávat DP a dát si tam srážkovou daň, aby se mu i ona vrátila.
Nevíme, jak vysokou měl odměnu na obci. Mohl mít např. do voleb odměny nízké a nesplňovaly podmínku zálohové daně a od voleb už mohly splňovat a pod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
22. 1. 2019 15:24
Odměna neuvolněného zastupitele obce v r. 2018 cca 18.000Kč - musí i v roce 2018 sám podat přiznání k DPFO ( nelze provést Zúčtování) ?