Re: dohoda o provedení práce
Pokud je příjem zdaněn 15 %, jedná se o srážkovou daň, která je definitivní a už se nikde nezohledňuje. Tento příjem tedy nikde neuvádíte.
Pokud se jedná o zálohu ve výši 20 %, je ve vašem zájmu tento příjem uvést do daňového přiznání a zaplacená záloha vám bude započtena na celkovou daňovou povinnost.
Re: dohoda o provedení práce
to ani není tak ve vašem vlastním zájmu,jako spíš vaše povinnost podat daňové přiznání, pokud je sražena 20% zálohová daň a měl jste souběžné příjmy. Nezažádáte o roční zúčtování daně u svého zaměstnavatele, vyžádáte si potvrzení o sražených zálohách na dani a podáte daňové příznání typu "A" na fin.úřadě. Ale ne všichni to dělají :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 12. 2005 17:56
Mám dotaz. Čas od času udělám nějakou práci na dohodu o provedení práce. Mimo to jsem zaměstnám (u jiné společnosti) na hlavní pracovní poměr. Společnost pro kterou delam na dohodu mi odměnu daní 15(20)%. Musím práci na dohodu přiznávat v daňovém přiznání které mi doposud vyřizoval zamestnavatel HPP? Děkuji za odpověď.