Re: Daňový bonus
"Mateřské" - ve smyslu, že čerpala mateřskou dovolenou u svého zaměstnavatele (tj.cca 6 měsíců)? Nepobírala v daném roce žádnou mzdu, odměnu či plat, žádnou náhradu mzdy / odměny / platu / za čerpanou dovolenou např. po konci mateřské dovolené, kdy by měla podepsané Prohlášení poplatníka daně a kde by současně žádala o daňové zvýhodnění na dítě?
Z dohod o provedení práce byly odváděny daně
* zálohové
* srážkové?
Nyní chcete podat Přiznání k dani z příjmu fyzických osob a v něm uplatnit daňové zvýhodnění na děti? Nebo chcete požádat posledního zaměstnavatele v roce 2018 o roční zúčtování daně?
Máte k dispozici Potvrzení zaměstnavatele druhého z poplatníků pro uplatnění nároku na daňové zvýhodnění pro účely podání daňového přiznání?
https://www.financnisprava.cz/assets/tiskopisy/5558_2.pdf?201902031105
No u jednoho zaměstanavatele jsem podepsal daňové prohlášení, takže tam byla asi měla být zálohová daň (ale nevím, moc se v tom nevyznam)ale vzhledem k tomu, že se uplatnila základní sleva na dani, tak daň byla nulová. A u druhého zaměstavatele byla daň za celý rok ve výši 8.490.
Manželka je už na mateřské delší dobu a žádné příjmy nemá.
Pokud půjde uplatnit bonus, jaké doklady k tomu potřebuji.
Děkuji
Mateřská dovolená je volno z zaměstnavatele a trvá cca 6 měsíců. Takže pokud chcete správnou radu, napište správné údaje. Měla Vaše manželka zaměstnavatele? A měla u něj mateřskou dovolenou, nebo rodičovskou dovolenou?
A budet uplatňovat daňové zvýhodnění na děti u zaměstnavatele, nebo v rámci Přiznání k dani z příjmu fyzických osob?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
3. 2. 2019 11:09
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, pokud jsem měl celý rok jen příjmy z dohod o provedení práce v celkové výši 120000 a manželka je na mateřské mohu si uplatnit daňový bonus na dítě?
Děkuji