Re: Daňový bonus
"Mateřské" - ve smyslu, že čerpala mateřskou dovolenou u svého zaměstnavatele (tj.cca 6 měsíců)? Nepobírala v daném roce žádnou mzdu, odměnu či plat, žádnou náhradu mzdy / odměny / platu / za čerpanou dovolenou např. po konci mateřské dovolené, kdy by měla podepsané Prohlášení poplatníka daně a kde by současně žádala o daňové zvýhodnění na dítě?
Z dohod o provedení práce byly odváděny daně
* zálohové
* srážkové?
Nyní chcete podat Přiznání k dani z příjmu fyzických osob a v něm uplatnit daňové zvýhodnění na děti? Nebo chcete požádat posledního zaměstnavatele v roce 2018 o roční zúčtování daně?
Máte k dispozici Potvrzení zaměstnavatele druhého z poplatníků pro uplatnění nároku na daňové zvýhodnění pro účely podání daňového přiznání?
https://www.financnisprava.cz/assets/tiskopisy/5558_2.pdf?201902031105
No u jednoho zaměstanavatele jsem podepsal daňové prohlášení, takže tam byla asi měla být zálohová daň (ale nevím, moc se v tom nevyznam)ale vzhledem k tomu, že se uplatnila základní sleva na dani, tak daň byla nulová. A u druhého zaměstavatele byla daň za celý rok ve výši 8.490.
Manželka je už na mateřské delší dobu a žádné příjmy nemá.
Pokud půjde uplatnit bonus, jaké doklady k tomu potřebuji.
Děkuji
Mateřská dovolená je volno z zaměstnavatele a trvá cca 6 měsíců. Takže pokud chcete správnou radu, napište správné údaje. Měla Vaše manželka zaměstnavatele? A měla u něj mateřskou dovolenou, nebo rodičovskou dovolenou?
A budet uplatňovat daňové zvýhodnění na děti u zaměstnavatele, nebo v rámci Přiznání k dani z příjmu fyzických osob?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 2. 2019 11:09
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, pokud jsem měl celý rok jen příjmy z dohod o provedení práce v celkové výši 120000 a manželka je na mateřské mohu si uplatnit daňový bonus na dítě?
Děkuji