Re: Rezident nebo nerezident?
Já bych to viděla možná na daňového nerezidenta. Ale určitě bych ho poslala na FÚ, aby si vyřídil daňový domicil. A podle domicilu budete mít 100% jistotu, zda je rezident nebo nerezident.
Re: Rezident nebo nerezident?
Děkuji paní Jasná,
pán mně před chvílí přinesl dopis ze zdravotní pojišťovny Slovenské republiky, kde si žádal o průkaz E121SK a tam mu napsali, že na něj nemá nárok, protože pobírá důchod i v ČR ( 1.000,- Kč ) , je zde výdělečně činný a má zde bydliště - těžiště zájmů, tak by měl by podléhat legislativě ČR. Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 2. 2019 9:24
Dobrý den, prosím Vás,
jsem začátečník a úplně jsem se zamotala do rezidentů a nerezidentů. Máme na dohodu o provedení práce zaměstnaného důchodce, státní občanství Slovensko. Pobírá důchod český i slovenský,kromě důchodu má příjmy pouze na území ČR ( naši DOP ), má podepsané prohlášení, na území ČR se zdržuje víc jak 185 dní v roce. Podle mého názoru je rezident.
Moc děkuji za odpověď.