Re: Rezident nebo nerezident?
Já bych to viděla možná na daňového nerezidenta. Ale určitě bych ho poslala na FÚ, aby si vyřídil daňový domicil. A podle domicilu budete mít 100% jistotu, zda je rezident nebo nerezident.
Re: Rezident nebo nerezident?
Děkuji paní Jasná,
pán mně před chvílí přinesl dopis ze zdravotní pojišťovny Slovenské republiky, kde si žádal o průkaz E121SK a tam mu napsali, že na něj nemá nárok, protože pobírá důchod i v ČR ( 1.000,- Kč ) , je zde výdělečně činný a má zde bydliště - těžiště zájmů, tak by měl by podléhat legislativě ČR. Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
4. 2. 2019 9:24
Dobrý den, prosím Vás,
jsem začátečník a úplně jsem se zamotala do rezidentů a nerezidentů. Máme na dohodu o provedení práce zaměstnaného důchodce, státní občanství Slovensko. Pobírá důchod český i slovenský,kromě důchodu má příjmy pouze na území ČR ( naši DOP ), má podepsané prohlášení, na území ČR se zdržuje víc jak 185 dní v roce. Podle mého názoru je rezident.
Moc děkuji za odpověď.