Re: Ještě k úhradám platební kartou
tak jsem to taky dělala zpočátku,ale nakonec se při roční závěrce hádal majitel,že si tolik pro os.spotřebu nevzal,ať opravím,tak jsem začala používat "průb.položky" resp.peníze na cestě..
Jsem firma a.s. PÚ. U nás účtujeme všechny platby kartou na repre. Když přinesou účtenky, faktury pak rovnou na výpisech upravíme buď na cestovné, spotřebu nafty apod. Popřípadě pokud nění doklad vše zůstane na repre.
A taky účtujeme už leta.
Já účtuji-když mám doklad-na závazky+odečet DPH, a bankou zlikviduji. Na platby kartou mám akorát analytiku 321.100. Když doklad nemám, což se obyčejně dovím až když je platba v bance, tak pak terpve řeším co s tím! Bud na repre a nebo mi to někdo složí do pokladny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 12. 2005 18:08
Opravuji názor, který jsem v té diskuzi níže také zastávala, totiž že jednoznačně lze pouze zaúčtovat doklad jako závazek a k němu potom úhradu z účtu. Nouze = přebírání účetnictví po kolegovi mě naučila hledat jinou cestičku. Ten pán celý rok účtoval stylem: všechny účtenky za naftu, ať placené hotově nebo kartou, na jeden souhrnný doklad jako platbu v hotovosti. Hezky a bytelně to sešil :-) Musela bych to vše rozšrotovat a tak jsem vymyslela, že nechám souhrnné doklady tak, jak jsou a potom ty platby z účtu zaúčtuji jako výběry do pokladny. Takže nakonec průběžné položky ano - někdo to tam dole už psal a já jsem to považovala za blbinu, omlouvám se. A vy se bdm neděste, proč by to tak vyjímečně nešlo :-)))? J.F.