Re: Inspekt. práce -kontrola-zaručená mz
Takže kontroloři vám přepočítali zaručenou mzdu pro 3. skupinu prací (2018), jako by se jednalo o kratší PD sjednanou se zaměstnancem - viz § 5 odst. 2 NV č. 567/2006 Sb.
Pokud by se jednalo o zkrácení týdenní pracovní doby z rozhodnutí zaměstnavatele obsaženého v KS nebo vnitřním předpisu, pak se měsíční minimální, resp. zaručená mzda nepřepočítává. Přepočítává se, tj. navyšuje se v tomto případě hodinová minimální a zaručená mzda.
Záleží tedy na tom, jaké dokumenty jste kontrole předložili.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 2. 2019 16:57
Dobrý den, prosím o názory. měla jsem kontrolu z inspektorátu práce na pracovní smlouvy, mzdy, docházku.
U jednoho zaměstnance jsem měla špatně zařazení skupinu prací. Byl ve 2 ale správně měl být ve 3. /Což jsem samozřejmě uznala/
Zaměstnanec má turnusové služby a týdenní pracovní doba 38,30 hodin. já myslela že musí mít zaručenou mzdu vždy Kč 14 900,- /za rok 2018 - 3. skupina prací./ A oni mi spočítali tohle: 14900/40*38,30=14 267,-. Tak děkuji za názory.