dlouhodobý úvěr v DE
Zdravím, taky jsem to tak dělával, ale hradil jsem částečně fakturu jenom částkou jistiny a úroky+pojištění jsem účtoval do daňových - programu nevadilo, že jsem jednu platbu z banky rozdělil do 3 řádků. Hlavním úkolem DE je určit správně ZD, takže každý způsob dobrý.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
7. 2. 2019 22:43
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Převzala jsem účetnictví od 1.1.2018 . Podnikatel si v 10/2017 koupil auto na úvěr. Pravidelně každý měsíc páruji platbu úvěru na přijatou fakturu. Teď na konci roku v závěrkových operací bych chtěla proúčtovat úroky daňově (provozní reži), pojistku daňově (provozní režie) a jistinu Nedaňově ( ostatní výdaje neovl.ZD). Je možné to udělat přes Nepeněžní operace, podskupina uzávěrkové operace. V podvojném účetnictví to udělám přes interní doklady, ale v daňové evidenci si nejsem jistá. Mám softwer Premier system.
Moc děkuji za radu.