dlouhodobý úvěr v DE
Zdravím, taky jsem to tak dělával, ale hradil jsem částečně fakturu jenom částkou jistiny a úroky+pojištění jsem účtoval do daňových - programu nevadilo, že jsem jednu platbu z banky rozdělil do 3 řádků. Hlavním úkolem DE je určit správně ZD, takže každý způsob dobrý.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 2. 2019 22:43
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Převzala jsem účetnictví od 1.1.2018 . Podnikatel si v 10/2017 koupil auto na úvěr. Pravidelně každý měsíc páruji platbu úvěru na přijatou fakturu. Teď na konci roku v závěrkových operací bych chtěla proúčtovat úroky daňově (provozní reži), pojistku daňově (provozní režie) a jistinu Nedaňově ( ostatní výdaje neovl.ZD). Je možné to udělat přes Nepeněžní operace, podskupina uzávěrkové operace. V podvojném účetnictví to udělám přes interní doklady, ale v daňové evidenci si nejsem jistá. Mám softwer Premier system.
Moc děkuji za radu.