Daňový bonus - přikázání jiné peněžité p

• (neregistrovaný)

8. 2. 2019 9:50

Dobrý den, chci si prosím jen ujasnit, zda v případě exekuce jiné peněžité pohledávky - na daňový bonus - musí každý rok nově exekutorský úřad zaslat příkaz k provedení této srážky znovu. Pokud by tak neučinil, vyplatí se celý bonus zaměstnanci?
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 2. 2019 10:29

... (neregistrovaný)

Re: Daňový bonus - přikázání jiné peněži
      Ano, na každý rok je třeba nový exekuční příkaz. Exekuce přikázáním jiné pohledávky se nařizuje na konkrétní, v době vydání exekučního příkazu existující, pohledávku. Pohledávka může být splatná až v budoucnu, ale v době vydání exekučního příkazu již musí existovat.

• 8. 2. 2019 10:42

Petra K. (neregistrovaný)

Děkuji mockrát, jen prosím ještě rekapitulaci: Exekutorský úřad "opětovně neobnovil" exekuci na daňový bonus, takže jsme naposledy odvedli bonus z prosincové výplaty v lednu a nyní už nebudeme srážet.

• 8. 2. 2019 10:53

... (neregistrovaný)

Sorry, sice je text správný, ale patří spíše k ročnímu zúčtování daní. U opakujícího se plnění jako každoměsíční daňový bonus není kalendářní rok žádný předěl, u kterého by musel být nový exekuční příkaz.

• 10. 2. 2019 12:36

Gabina73

Dobrý den,
      připojuji se s dotazem, jsem ve stejné situaci jako paní Petra K., myslela jsem, že je to správný postup, jak jsem vyčetla v časopise MÚ. Může prosím někdo pomoci a vysvětlit správný postup? Děkuji moc za pomoc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).