Re: OT: výběrové řízení na účetní
Já měla účetní případy od jednoduchých tj. pokladna ,banka, faktury až po složitější- dohadné položky, účtování na konci roku. pak jsem vyplňovala Přiznání k DPH dle přiložených faktur - tuzemsko, EU a vývoz.
Re: OT: výběrové řízení na účetní
Po mě chtěli jednou účtování včetně přesného slovního názvu účtu :(. A pak jsem počítala kolik km uletí moucha ve vlaku z Prahy do Hradce :). Mě nezkoušeli jenom z účtování, ale i z matematiky, jednoduché příklady na výpočet úroků a podobně a pak příklady na logiku. Prostě záleží na personálním, jaké vaše stránky si bude chtít otestovat a jestli budete zpracovávat jen určitou část účetní agendy nebo komplet účto a jakým směrem je firma zaměřená (obchodní, stavební) .
klíííííd, třeba jste jediný zájemce
Omlouvám se za snad nemístný příspěvek, ale to nejsou rádi, že se vůbec někdo přihlásil? Jako pokud je to "normální práce za normální peníze", spíš bych čekal "nejsou lidi" - ale třeba se pletu.
Na druhou stranu, třeba jste opravdu jediný zájemce a pak netřeba mít zas až tolik nervy, což? Vzpomeňte na Štěpána Šafránka v konkurzu na ředitele nemocnice v Básnících 5 - Levně nakoupit, draze prodat a zdržovat placení faktur ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 2. 2019 10:07
Dobrý den, chystám se na výběrové řízení na pozici účetní. Přemýšlím, jaké otázky se mohou v testu objevit. Je mi jasné, že různé postupy účtování, ale přece jenom, nenapadá Vás něco, na co se podrobněji připravit? (Např. nějaké dotazy v souvislosti se zákony)?
Předem se omlouvám za tenhle dotaz, ale budu ráda za každou odpověď.