Re: Kilometry k fakturaci
-jezdím sám v osobním autě, provádím opravy, jsem osvč, a opravy provádím firmě, které to potom celé fakturuji, tedy kilometry budou s přepočtem kurzem v duzp na dokladě s 0% sazbou DPH, rozumím tomu dobře? účetnictví nevedu, jen schovávám doklady, které mám k dph.
nene to ne, objednali si opravu stroje, ubytování je v mé režii, zařídím, objednám, zaplatím. můžete mi prosím napsat, dle čeho tak píšete, víte mě se to pořád nezdá, že já zaplatím ubytování s 15% daní a budu fakturovat základ a plus 21% daň, není to trochu nefér ? omlouvám se, ale nejsem účetní, beru to z té praktické a logické stránky.
já se nezlobím a nesnažím se vám vnutit svůj názor
FÚ by vám při kontrole doměřil DPH
ubytování a další výdaje jsou pouze výdaji, které souvisí s hlavním (objednaným) plněním, a není povinnost je na faktuře rozepisovat
možná by stačilo, kdybyste do přílohy k faktuře rozepsal jednotlivé položky, spousta našich dodavatelů to tak dělá
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
8. 2. 2019 11:34
Dobrý den, mám dotaz ohledně fakturace kilometrů k fakturaci (ČR-Polsko a zpět), sazba 21 % ? Dále mám dotaz, zaplatil jsem ubytování v zahraničí (Polsko) a na faktuře jej přefakturovávám s 15 % daní. Je to správně ?
Děkuji