Re: Zdanění z prodeje nemovitosti podle
>>V březnu 2014 získala darováním od rodičů nemovitost
>>( bohužel nevím jakou hodnotu měl dar v té době). V
>>domě jsem neměla trvalé bydliště
>>V březnu 2018 jsem tuto nemovitosi prodala, k prodeji
>>mám znalecký posudek k hodnotě nemovitosti, cca
>>5.500.000,- Kč, dům jsem prodala za 6.500.000,- a
>>následně
>>jsem v červnu koupila byt pro účel vlastního bydlení,
>>kde mám trvalé bydliště, za 6.400.000,-.
>>
>>Můj dotaz zní, jestli zdanění podle § 10 podléhá
>>pouze
>>rozdíl mezi hodnotou daru (5.500.000) a prodejní
>>cenou, tedy 1.000.000,- a proti tomu stavím do výdajů
>>kupní
>>cenu nového bytu, takže nedaním nic?
>>
>>Díky
>Daníte 6500000 mínus hodnota daru v r 2014. Nový
>posudek použít nemůžete. Nový byt vám nepomůže, protože
>jste v tom starém nebydlela.
Tak kdybych v tom starém bydlela, jakože to nebylo možné, protože to byly jen nebytové prostory, byla by tam snad jen 2 letá lhůta nezciziotelonosti, takže bych nemusela mít tyto starosti :-)
Odečíst můžete částku ceny podle znaleckého posudku ke dni nabytí.
Pokud ji neznáte, musíte si nechat udělat znalecký posudek k ceně nemovitosti k tomuto datu.
Např. pokud bude cena nemovitosti ke dni nabytí dle znaleckého posudku 4.000.000,- Kč a příjem z prodeje nemovitosti byl 6.500.000,- Kč, tak základ daně podle § 10 ZDP bude 2.500.000,- Kč
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
8. 2. 2019 14:35
V březnu 2014 získala darováním od rodičů nemovitost ( bohužel nevím jakou hodnotu měl dar v té době). V domě jsem neměla trvalé bydliště
V březnu 2018 jsem tuto nemovitosi prodala, k prodeji mám znalecký posudek k hodnotě nemovitosti, cca 5.500.000,- Kč, dům jsem prodala za 6.500.000,- a následně jsem v červnu koupila byt pro účel vlastního bydlení, kde mám trvalé bydliště, za 6.400.000,-.
Můj dotaz zní, jestli zdanění podle § 10 podléhá pouze rozdíl mezi hodnotou daru (5.500.000) a prodejní cenou, tedy 1.000.000,- a proti tomu stavím do výdajů kupní cenu nového bytu, takže nedaním nic?
Díky