Sleva na dítě.

• (neregistrovaný)

10. 2. 2019 9:47

Chtěla bych se zeptat, pokud jsem samoživitelka a v minulém roce jsem měla zdanitelný příjem jen z dohod o provedení práce v celkové výši 90000 (dohody do 10000 tedy soc a zp jsem si platila sama).
    U jednoho zaměstnavatele jsemp odepsala prohlášení.
    Chci si podat daňové přiznání a chtěla bych uplatnit slevu na syna, kterého mám ve své péči.
    Mám nárok slevu na dítě za minulý rok?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 2. 2019 10:07

xJ (neregistrovaný)

Re: Sleva na dítě.
      Ano. Máte nárok na zvýhodnění na dítě a máte nárok i na daňový bonus, protože váš roční příjem byl větší, než je minimum pro nárok. Minimum je v roce 2018 73200,- Kč a vy píšete, že jste měla 90000,- Kč.

• 10. 2. 2019 11:40

Jana38 (neregistrovaný)

Ještě jsem se chtěla zeptat, pokud dohody byly u více zaměstnavatelů, tak si musím podat daňové přiznání sama, nebo ho udělá za mě zaměstnavatel, kde jsem podepsala prohlášení.
      Předem děkuji.

• 10. 2. 2019 12:49

Maxx (neregistrovaný)

POkud jste prohlášení podepsala jen u jednoho zaměstnavatele, tak si podejte přiznání sama. U těch zam-telů bez podepsaného prohlášení Vám byla sražena srážková dań. Tu nelze nechat započítat do ročního zúčtování. Pak by se Vám sražená srážková daň nevrátila a možná byste nedosáhla ani na bonus (nutné minimum ročních příjmů u zam-tele s podepsaným prohlášením).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).