Re: úroky z úvěru
OT. Jako zaměstnanec bych ocenila, pokud by mi mzdová účetní mého zaměstnavatele alespoň sdělila, proč nemohla uplatnit nezdanitelnou část základu daně v ročním zúčtování daně. Abych věděla, zda mám či nemám nárok vůbec, nebo zda nešlo nárok uplatnit v RZD. A přitom bych mohla nárok uplatnit v Přiznání k dani z příjmů fyzických osob.
Já bych dotyčnému zaměstnanci řekla, že na základě dodaných dokladů nejsem schopna posoudit, zda můžu úroky v RZD uplatnit, přinejmenším že není majitelem ani spolumajitelem. Ale ať si podá přiznání a FÚ to posoudí sám a možná mu úroky uzná. Já jsem pro, aby si všichni, kdo chtějí uplatnit úroky, tyto mohli uplatnit pouze přes přiznání.
U úvěru na rekonstrukci domu / údržba a změna stavby,.. / nemusí být poplatník ani vlastník nemovitosti (majitel), ani spoluvlastník (spolumajitel).
Problém je jinde - v ZDP je uvedeno, že se má uplatňovaný nárok prokázat dokladem o trvalém pobytu - ale už není určeno, co tím dokladem o trvalém pobytu má být.
S poslední větou příspěvku nelze než souhlasit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
12. 2. 2019 6:29
Dobrý den, prosím o pomoc a radu. Zaměstnanec chce uplatnit úroky z úvěru na rekonstrukci domu. Mám doklady - Smlouvu o úvěru na rekonstrukci je zde uveden jako spoludlužník , potvrzení o úrocích - ty jsou vystaveny na manželku. Musím mít výpis z LV ? Zaměstnanec má v nemovitosti trvalé bydliště bydlí tam celá rodina, ale na LV uveden není. Můžete mi někdo prosím poradit Moc děkuji.