Re: Roční zúčtování daně - důchodce
právě že nemám doložené žádné papíry o tom, že je důchodce. To vím jenom z rozhovoru. Je u nás už několik let a důchod mu byl přiznán v roce 2018. Ale nechce mi doložit potvrzení o přiznání důchodu, takže zdravotní pojišťovnu ani OSSZ nemám taky vyřešené. Nechce o důchodu doložit nic.
Tak k RZD opravdu nic o důchodu dokládat nemusí.
Vyzvali jste ho kvůli SP a ZP písemně s uvedením příslušných §§, proč by měl být zaměstnavatel informován o tom, že je jeho zaměstnanec starobní důchodce vč. doložení rozhodnutí o přiznání důchodu? Vždyť mu ani nemůžete vystavit správně ELDP.
Je u vás již několik let, v roce 2018 mu údajně měl být přiznání starobní důchod a vy jako zaměstnavatel jste pro OSSZ nevyplňovali při podání žádosti doklad o tom, jestli bude dál pracovat nebo ne?
Vždyť jste museli vyplnit:
C. Potvrzení zaměstnavatele
Potvrzení v souvislosti s žádostí o (typ důchodu):
Datum přiznání výplaty dávky od:
Výdělečná činnost k požadovanému dni přiznání důchodu:
Trvá Skončí Skončila Dne
Jestli je u vás už několik let, tak asi máte nějakou představu o tom, jaký může mít důchod.
"pro zdaňovací období roku 2018 jsou od daně osvobozeny důchody do výše 439.200 Kč za rok (12200 x 36), tedy do 36.600 Kč měsíčně"
Já chci od zaměstnanců kopii rozhodnutí o přiznání důchodu se začerněnou částkou, aby nemuseli mít strach, že to někde vyslepičím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 2. 2019 14:36
Dobrý den,
náš zaměstnanec (důchodce) chce, abych mu udělala roční zúčtování daně. Jenže mi nechce doložit výši svého důchodu (ani datum přiznání důchodu).
Můžu mu roční zúčtování provést?
Děkuji