Re: Roční zúčtování daně - důchodce
právě že nemám doložené žádné papíry o tom, že je důchodce. To vím jenom z rozhovoru. Je u nás už několik let a důchod mu byl přiznán v roce 2018. Ale nechce mi doložit potvrzení o přiznání důchodu, takže zdravotní pojišťovnu ani OSSZ nemám taky vyřešené. Nechce o důchodu doložit nic.
Tak k RZD opravdu nic o důchodu dokládat nemusí.
Vyzvali jste ho kvůli SP a ZP písemně s uvedením příslušných §§, proč by měl být zaměstnavatel informován o tom, že je jeho zaměstnanec starobní důchodce vč. doložení rozhodnutí o přiznání důchodu? Vždyť mu ani nemůžete vystavit správně ELDP.
Je u vás již několik let, v roce 2018 mu údajně měl být přiznání starobní důchod a vy jako zaměstnavatel jste pro OSSZ nevyplňovali při podání žádosti doklad o tom, jestli bude dál pracovat nebo ne?
Vždyť jste museli vyplnit:
C. Potvrzení zaměstnavatele
Potvrzení v souvislosti s žádostí o (typ důchodu):
Datum přiznání výplaty dávky od:
Výdělečná činnost k požadovanému dni přiznání důchodu:
Trvá Skončí Skončila Dne
Jestli je u vás už několik let, tak asi máte nějakou představu o tom, jaký může mít důchod.
"pro zdaňovací období roku 2018 jsou od daně osvobozeny důchody do výše 439.200 Kč za rok (12200 x 36), tedy do 36.600 Kč měsíčně"
Já chci od zaměstnanců kopii rozhodnutí o přiznání důchodu se začerněnou částkou, aby nemuseli mít strach, že to někde vyslepičím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
12. 2. 2019 14:36
Dobrý den,
náš zaměstnanec (důchodce) chce, abych mu udělala roční zúčtování daně. Jenže mi nechce doložit výši svého důchodu (ani datum přiznání důchodu).
Můžu mu roční zúčtování provést?
Děkuji