Re: Chovná stanice na živnost
Nelze uplatnit výdaje, uskutečněné v roce 2017, jako daňové výdaje v daňové evidenci roku 2018. Pouze jako nedaňové výdaje s případným podáním dodatečného Přiznání k dani z příjmů FO.
OT. Nebuďte nešťastná a pošlete kolegyni k daňovému poradci. Třeba se některý zamyslí nad tím, zda by šel či nešel uplatnit
§ 5 / 7 ZDP
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
13. 2. 2019 20:04
Dobrý den,
prosím o radu. Dělám kolegyni daňovou evidenci na volnou živnost většinou za výtvarné kroužky. Loni mi do nákladů dala i účtenky na nákup potřeb pro chov koček, ale zapomněla mi říct, že se chystá je chovat, takže když mi to oznámila měla jsem již daně hotové a účtenky jsem jí neuznala. Nicméně chovnou stanici má povolenou až od letošního jara. Živnost na chov má již od roku 2014. Nyní po mně chce dát do nákladů účtenky i z minulého roku. Můžu jí to tam dát? S tímto jsem se ještě nesetkala.
Další jobovka je ta, že má smlouvu na nákup koťat již z minulého roku a neví, s jakým datem ji má nechat, ale já myslím, že pokud má povolenou chovnou stanici až od letošního roku, tak by ji měla dát až od toho data ... Jsem z toho docela nešťastná, protože nejdřív jedná a pak až řeší papíry :(
Poradíte prosím?
Děkuji Monika