Re: DPFO - prac.poměr pouze 2 měsíce
Určitě můžete DPFO zpracovat a podat. Pokud jste neměla ty dva měsíce hodně vysoké příjmy tak je pravděpodobné, že se Vám zálohová daň, zaplacená v zaměstnání na podzim, vrátí.
Požádáte zaměstnavatele, u kterého jste čerpala rodičovskou dovolenou do konce září, o vystavení a předání Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti pro zdaňovací období 2018. Stejně tak požádáte o toto potvrzení zaměstnavatele, kterého jste měla na podzim. Potvrzení přiložíte k Přiznání k dani z příjmů FO 2018 a údaje o příjmech z nich uvedete do Přiznání.
Je zde možnost, že správce daně se bude ptát, co jste dělala či jaké příjmy jste měla v říjnu. Můžete (ale je to nad rámec požadavků DAP) napsat do textové přílohy DAP, že v říjnu jste byla vedena na ÚP jako uchazeč o zaměstnání. I když o příjmech to nic nedokazuje, protože ty můžete mít i jako uchazeč o zaměstnání.
Slevu na dani na poplatníka se uplatníte v plné výši, jedná se o slevu roční, která se nikdy nekrátí.
Pokud jste měla příjmy pouze ze zaměstnání, tak můžete vyplnit a podat Přiznání, které je určeno pro zaměstnance.
Přiznání k dani z příjmů fyzických osob pro poplatníky mající pouze příjmy ze závislé činnosti ze zdrojů na území České republiky za zdaňovací období roku 2018
https://www.financnisprava.cz/assets/tiskopisy/5405-D_2.pdf?201902151958
Sama bych vyplňovala v EPO, jsou tam přepočty a kontroly
https://www.financnisprava.cz/cs/danove-tiskopisy/databaze-aktualnich-danovych-tiskopisu.aspx?lang=cs&rok=2019&tiskdruh=TDFU&dan=T_WEB01&skupina_T_SKUPINA05=1&a=1#search-result
Re: DPFO - prac.poměr pouze 2 měsíce
>>Dobrý den,
>>prosím o radu, zda si mohu zpracovat daňové přiznání
>>za r. 2018, když jsem byla do konce září na
>>rod.dovolené, v říjnu jsem pobírala podporu z ÚP, v
>>listopadu a v
>>prosinci jsem měla pracovní poměr na dobu určitou.
>>Mohu si udělat přiznání k DPFO za r. 2018? Bude mně
>>vrácena záloha na daň ze mzdy za 2 měsíce pracovního
>>poměru? Děkuji.
>Určitě můžete DPFO zpracovat a podat. Pokud jste
>neměla ty dva měsíce hodně vysoké příjmy tak je
>pravděpodobné, že se Vám zálohová daň, zaplacená v zaměstnání na
>podzim, vrátí.
>Požádáte zaměstnavatele, u kterého jste čerpala
>rodičovskou dovolenou do konce září, o vystavení a předání
>Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti
>pro zdaňovací období 2018. Stejně tak požádáte o toto
>potvrzení zaměstnavatele, kterého jste měla na podzim.
>Potvrzení přiložíte k Přiznání k dani z příjmů FO 2018
>a údaje o příjmech z nich uvedete do Přiznání.
>Je zde možnost, že správce daně se bude ptát, co jste
>dělala či jaké příjmy jste měla v říjnu. Můžete (ale
>je to nad rámec požadavků DAP) napsat do textové
>přílohy DAP, že v říjnu jste byla vedena na ÚP jako uchazeč
>o zaměstnání. I když o příjmech to nic nedokazuje,
>protože ty můžete mít i jako uchazeč o zaměstnání.
>Slevu na dani na poplatníka se uplatníte v plné výši,
>jedná se o slevu roční, která se nikdy nekrátí.
>Pokud jste měla příjmy pouze ze zaměstnání, tak můžete
>vyplnit a podat Přiznání, které je určeno pro
>zaměstnance.
>Přiznání k dani z příjmů fyzických osob pro poplatníky
>mající pouze příjmy ze závislé činnosti ze zdrojů na
>území České republiky za zdaňovací období roku
>2018
Moc děkuji. Měla jsem pouze příjem za 2 měsíce. Daňové přiznání si podám, aby se mně vrátila zálohová daň. Každá korunka s malým dítětem je dobrá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
15. 2. 2019 19:58
Dobrý den,
prosím o radu, zda si mohu zpracovat daňové přiznání za r. 2018, když jsem byla do konce září na rod.dovolené, v říjnu jsem pobírala podporu z ÚP, v listopadu a v prosinci jsem měla pracovní poměr na dobu určitou. Mohu si udělat přiznání k DPFO za r. 2018? Bude mně vrácena záloha na daň ze mzdy za 2 měsíce pracovního poměru? Děkuji.