Re: Paragraf a rodičák? prosíím
Buď máte rodičovskou dovolenou (volno u zaměstnavatele) nebo pracujete.
Nebo se jedná o dva různé zaměstnavatele?
Nebo pobíráte rodičovský příspěvek.
PS: nemažte původní konverzaci, pokud se to vejde, pište dál, špatně se pak v dotazu orientuje
Re: Paragraf a rodičák? prosíím
za stránek CSSZ
Vznikne mi nárok na ošetřovné z důvodu péče o dítě v době, kdy pracuji a zároveň pobírám rodičovský příspěvek?
Zaměstnanec nemá nárok na ošetřovné z důvodu ošetřování dítěte nebo péče o ně, jestliže jiná fyzická osoba má z důvodu péče o toto dítě nárok na výplatu peněžité pomoci v mateřství nebo má nárok na rodičovský příspěvek. Pokud jste při pobírání rodičovského příspěvku nastoupila do zaměstnání a onemocnělo vám dítě, máte nárok na ošetřovné, i když pobíráte rodičovský příspěvek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
20. 2. 2019 9:39
Dobrý den,
v únoru jsem nastoupila do práce na hlavní pracovní poměr, ale do 2.3 mám ještě rodičák. ted mám nemocné dítě a potřebovaly bych paragraf? jak se postupuje v tomto případě. asi ten paragraf nebude proplacený?