Re: Daňové přiznání a rodičovský příspěv
Pokud jste neměla jiné příjmy, kvůli kterým byste měla povinnost podat Přiznání k dni z příjmu FO, tak jen z důvodu této proplacené náhrady za čerpání řádné dovolené podávat DAP nemusíte.
Pokud Vám ale byla z náhrady sražena zálohová daň tak je na zvážení, zda by Vám při podání DAP tuto daň nevrátili.
>>>>Dobrý den, prosím o radu. V roce 2018 mi byla v
>>>>zaměstnání proplácena dovolená mezi MD a RD. Musím si
>>>>podat
>>>>daňové přiznání? Děkuji moc.
>>>
>>>Měla jste podepsané Prohlášení poplatníka daně?
>>Ano, měla.
>
>Pokud jste neměla jiné příjmy, kvůli kterým byste měla
>povinnost podat Přiznání k dni z příjmu FO, tak jen z
>důvodu této proplacené náhrady za čerpání řádné
>dovolené podávat DAP nemusíte.
>Pokud Vám ale byla z náhrady sražena zálohová daň tak
>je na zvážení, zda by Vám při podání DAP tuto daň
>nevrátili.
>
>Byla mi stržena daň 2558 Kč. Kdybych nezaspala a požádala si v práci o roční zúčtování, tak by mi tu daň vrátili a nemusela jsem řešit DP, že? :(
Rodičovský příspěvek nemá s podáním DAP nic co do činění.
Požádejte zaměstnavatele o vystavení a zaslání "POTVRZENÍ o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti sražených zálohách na daň z těchto příjmů a daňovém zvýhodnění".
Přiznání k dani z příjmu můžete vyplnit na stránkách finanční správy EPO. Jsou tam i přepočty a kontroly. Formulář pro příjmy zaměstnanců (§ 6 ZDP) má pouze dvě strany.
Název: Přiznání k dani z příjmů fyzických osob pro poplatníky mající pouze příjmy ze závislé činnosti ze zdrojů na území České republiky (včetně daňových nerezidentů České republiky) za zdaňovací období roku 2018
Číslo tiskopisu: 25 5405/D
Vzor: 2
https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_epo/epo2/uvod/vstup_expert.faces
Děkuji moc, tady to snad vyplním dobře :). Jen poslední věc, chápu to ale správně, že kdybych si zavčasu požádala zaměstnavatele, udělal by mi vyúčtování on a nemusela jsem to daňové přiznání podávat, protože i když jsem na RD, pořád jsem jeho zaměstnankyně. Moc děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
20. 2. 2019 11:42
Dobrý den, prosím o radu. V roce 2018 mi byla v zaměstnání proplácena dovolená mezi MD a RD. Musím si podat daňové přiznání? Děkuji moc.