Moc prosím-srážky ze mzdy

• (neregistrovaný)

13. 12. 2005 9:45

Zaměstnanec uzavřel smlouvu o revolvingovém úvěru a nezaplatil dvě splátky. Došel nám dopis od věřitele, že jsme povinni provádět zaměstnanci srážky ze mzdy. Jsme opravdu povinni jim to zajistit, když jsme v původní smlouvě nic takového nepodepsali? Smlouva je pouze mezi věřitelem a naším zaměstnancem a je tam sice zmíněna tato naše povinnost, ale my jako zaměstnavatel jsme o tom vůbec nevěděli.
    Předem moc děkuji. Nemám s tím žádnou zkušenost.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 12. 2005 9:59

Anonymní (neregistrovaný)

Re: moc prosím-srážky ze mzdy
      zkušenost mám,vztekám se stejně ale tuto povinnost máte...pokud je k žádosti o provádění splátek přiložena fotokopie jeho smlouvy se společností s tím,že je v textu větička,že souhlasí s prováděním srážek v případě neplacení, je to již povinnost zaměstnavatele srážet,pokud by jste neprováděli,tak mohou požadovat úhrady od vás,podařilo se to těm splátkovým společnostem dostat do zákona...byla jsem se také informovat u právníka...nic s tím nenaděláme...

• 13. 12. 2005 10:35

Linda (neregistrovaný)

Díky, jsem Vám vděčná za tuto informaci. Nechápu, jak tohle mohl někdo schválit v zákoně - ale zase to tolik nepřekvapuje. Tak zase budu mít práci navíc.
      Přeji Vám hezký den!

• 13. 12. 2005 22:44

Anonymní (neregistrovaný)

náš právník se odvolal, proběhlo soudní jednání, bylo to na dobré cestě, ale bohužel dal výpoěď a je v čudu, takže se naše společnost sice soudí, ale ten, kdo to začal už není, kdyby bylo něco nového, ozvu se, ale nebojím se toho :-(

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).