Re: PPna dobu určitou
Já s tímto právním názorem nesouhlasím. Přechodné ustanovení říká jasně, že pracovní poměry, uzavřené před před platností novely, se řídí dosavadními předpisy. I když je ten pracovní poměr prodlužován, stále se jedná o tentýž pracovní poměr, který byl uzavřen před platností novely. A na ten se vztahuje předpis, který platil do novely, tzn. nebylo dvouleté omezení.
A kromě toho, v dotazu se říká, že byla přijata jako zástup za MD. Na tyto zástupy se dvouleté omezení také nevztahuje, i když se jedná o poměr uzavřeny po novele.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
30 % nákladů dolů, ale nuda nahoru. Jak nepohřbít značku pod nánosem AI šumu
JMHZ a změny v daních z příjmů v roce 2026 a 2027
Kterými nezdanitelnými částkami si můžete snížit základ daně za rok 2025?
Finanční správa opět vyjede do obcí a pomůže s vyplněním přiznání. Kam všude přijede?
Začínající podnikatel: Základní pojmy z účetnictví
OSVČ senioři letos prvně v přehledech uplatní slevu na pojistném. Víme, jak na to
13. 12. 2005 9:57
http://www.hledampraci.cz/pracovni-pravo/doba-urcita-opakovane-uzavirani.php
Otázka pro právní por.: Byla jsem přijata do zam. jako zástup za MD na dobou určitou 1 roku. Doba určitá mi byla poprvé prodloužena o 7 měsíců. Od nástupu v 9/02 mi byla doba určitá změněna už podruhé, tentokrát do r.2006.
Váš zam. Vám může PP prodloužit ještě vícekrát, nicméně nasčítaně nesmí již doba od prodloužení po novele zákona překročit lhůtu 2 let. Ve Vašem případě to znamená, že Váš PP může být sjednán už maximálně do roku 2008 a dále převeden na dobu neurčitou.
Jak tomu tedy rozumnět?
Pokud se jedná o prodloužení po 1.3.2004 od tohoto prodloužení se počítají 2 roky?
Když byla uzavřena PS před 1.3.2004 do 31.12.2005, tak následující prodloužení může trvat do 31.12.2007 ?
Vysvětlí mi to někdo prosím, prosím?