Re: daň z nemovitosti - kdy daňové přizn
Ale v zákoně o dani z nemovitostí se říká, že se základ počítá vždy ze stavu k 1.1. a ke změnám v průběhu roku se nepřihlíží... z toho jsem vycházela ve svém předpokladu, že budeme podávat daňové přiznání až za rok 2006. Máte s tím vlastní zkušenosti? Předem se omlouvám, že se tak ptám, ale tady často odpovídají anonymové, které čerpají z JPP (jedna paní povídala)...
Daňové přiznání budete podávat v lednu 2006 - dle stavu k 1.1.2006 § 10 Zákona 338/1992 Sb.- ale nemám u sebe formulář je-li rozhodující datum podání návrhu na vklad nebo datum zápisu nebo jiné datum.
>>>>>Firma zakoupila nemovitost v 12/05 (datum podání
>>>>>návrhu na vklad). Za jaké období bude podávat daňové
>>>>>přiznání z daně z nemovitostí? Já si myslím, že až za
>>>>>2006,
>>>>>tj. do 31.01.07, ale nejsem si tím 100% jistá (ještě
>>>>>jsem to nedělala).
>>>>>Předem děkuji za odpovědi.
>>>>
>>>>Daňové přiznání budete podávat v lednu 2006 - dle
>>>>stavu k 1.1.2006 § 10 Zákona 338/1992 Sb.- ale nemám
>>>>u
>>>>sebe formulář je-li rozhodující datum podání návrhu
>>>>na
>>>>vklad nebo datum zápisu nebo jiné datum.
>>>
>>>Do 31.1.2006 se podává daň přiznání na rok 2006 a
>>>splatné je 30.4.2006.
>>
>>Děkuji moc za odpověď, neuvědomila jsem si, že se
>>podává na zdaňovací období a ne za zdaňovací období.
>To znamená za období kdy bylo zaplaceno, nebo přijato?
Nechápu nač se ptáte. Daň z nemovitosti platí vlastník. Jestli nemyslíte Daň z převodu z nemovitosti - tu platí ten kdo prodal,.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kterými nezdanitelnými částkami si můžete snížit základ daně za rok 2025?
Finanční správa opět vyjede do obcí a pomůže s vyplněním přiznání. Kam všude přijede?
Začínající podnikatel: Základní pojmy z účetnictví
OSVČ senioři letos prvně v přehledech uplatní slevu na pojistném. Víme, jak na to
Chování na pracáku má svá pravidla. Porušit je ale může i úřad sám
Zaměstnanci mají poslední šanci vyhnout se daňovému přiznání
13. 12. 2005 10:40
Firma zakoupila nemovitost v 12/05 (datum podání návrhu na vklad). Za jaké období bude podávat daňové přiznání z daně z nemovitostí? Já si myslím, že až za 2006, tj. do 31.01.07, ale nejsem si tím 100% jistá (ještě jsem to nedělala).
Předem děkuji za odpovědi.