Nemocenská vs. hospitalizace v nemocnici

• (neregistrovaný)

13. 12. 2005 12:21

Dobrý den, jsem dlouhodobě v PN a byla jsem 4 dny hospitalizována v nemocnici. Při propuštění jsem dostala potvrzení o hospitalizaci s tím, abych ho doručila zaměstnavateli, což jsem učinila. Bylo mi řečeno, že jsem ho doručila zbytečně, že jim stačí lístek na peníze od doktora. Jsem z toho zmatená. Z jakého důvodu mi potvrzení v nemocnici vystavili? Děkuji za odpovědi mého poněkud zmateného dotazu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 12. 2005 12:55

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Nemocenská vs. hospitalizace v nemoc
      protože v nemocnicích se nic(alespoň v některých) v myšlení lidí nezměnilo - opravdu je důležité donést pouze lístek k posl.dni v měsíci a ten vystavuje ten lékař, u kterého jste ten poslední den v měsíci v léčení, pokud by jste byla v nemocnici i k posl.dni tak by vám ho vystavila nemocnice a bez něj by vám nebyly vyplaceny nem.dávky za ten měsíc ale až za další měsíc...

• 13. 12. 2005 12:57

Jiřka (neregistrovaný)

Nelamte si s tím hlavu. Potvrzení o trvání neschopnosti (tzv. lístek na peníze) se vystavuje, pokud nemoc přechází z měsíce do měsíce a je to potvrzení o tom, že nemoc stále trvá. Lékař v nemocnici běžně vystavuje tento lístek na peníze, na kterém potvrzuje, do kdy jste tam byla, což znamená, že k tomu dni jste stále nemocná. On Vám dá zkrátka potvrzení do dne, o kterém ví, že jste nemocná a jestli Vám pak obvoďák vystaví další potvrzení nebo uschopnění, to už není jeho věc. Pokud Vám pak obvoďák vystaví k pozdějšímu dni další lístek na peníze, je ten z nemocnice k ničemu, protože ten od obvoďáka má pozdější datum v tom měsíci a nemocenské dávky Vám budou vyplaceny k tomu datu. Pokud byste se náhodou třeba k obvoďákovi nedostala a stále marodila, pak by se použil ten lístek na peníze z nemocnice a nemocenské dávky by byly zatím vyplaceny k datu, které potvrdila nemocnice. A až byste pak zase přinesla další lístek nebo rovnou uschopnění, nemocenské dávky by byly doplaceny.

• 15. 12. 2005 15:45

Anonymní (neregistrovaný)

jestli se ještě v nemocnici nedomnívají, že tak jako to bylo kdysi v dávné minulosti, po dobu hospitalizace byly vypláceny DNP jen z poloviny.

• 16. 12. 2005 17:21

AnonymníJiřinaH. (neregistrovaný)

Určitě to je tento pozůstatek z minulých dávných dob, raději to nepřivolávejte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).